Burni susret teniserki, sukob počeo na terenu, nastavljen pred novinarima!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.07.2021.
16:32
Izvor: Sportske.net

Ko je ovde u pravu?

Beta/AP Photo/Petr David Josek
Beta/AP Photo/Petr David Josek

Povezane vesti

Danas je pauza na Vimbldonu, a jučerašnji dan je, između ostalog, obeležio i sukob Jelene Ostapenko iz Letonije i australijske predstavnice Ajle Tomljanović.

Ovaj meč je dobila Ajla Tomljanović sa 2:1 u setovima, a tenzije su počele da rastu tokom trećeg seta, kada je Ostapenko zatražila medicinski tajm-aut, i to u periodu kada je Tomljanovićeva bila u odličnoj seriji, pošto je od 4:4 u drugom setu dobila narednih šest gemova, za vođstvo od 4:0 u trećem setu.

Ajla Tomljanović nije poverovala rivalki da je zaista povređena, pa je tu došlo do prvih čarki, a svađa je nastavljena na kraju meča, kada je Ostapenko zamerila Tomljanovićevoj jer je morala predugo da je čeka na mreži dok je ona slavila pobedu.


Polemika se potom nastavila na konferenciji za medije.

"Ona nije imala pravo ništa da priča jer ništa ne zna o mojoj povredi. Pokazala je neverovatno nepoštovanje jer svaki teniser može da se povredi. Kako smeš da nekog nazivaš lažovom? Ne može pred svima da kaže da lažem. Ona je očajna zbog takvog poteza", izjavila je Ostapenko, ali je i Tomljanovićeva iznela svoju verziju priče.

"Bila sam u situacijama gde igračica uzima medicinski tajm-aut kako bi izbacila protivnicu iz ritma. Rekla je da je povređena, ali ja joj nisam verovala. Što nije uzela medicinski tajm-aut kada je vodila? Htela je samo da me izbaci iz ritma. Još ona mene zove očajnom igračicom?! To kako se ponašala Grend slem šampionka je sramno. I ona treba da bude uzor deci?", upitala se Ajla Tomljanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke