Čeka ga još dosta posla - Novak eliminisan na startu Indijan Velsa

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 11.03.2018.
23:10
Izvor: Sportske.net

Najboljeg srpskog tenisera videli smo u akciji posle gotovo dva meseca pauze ali je duel sa Tareom Danijelom pokazao da Noleta čeka još dosta posla pre nego ponovo zaigra na visokom nivou.

Epa/John G. Mabanglo
Epa/John G. Mabanglo

Povezane vesti

Srbija je konačno dočekala Novakov povratak na teren ali se naš najbolji teniser nije proslavio u prvom takmičarskom meču posle dva meseca pauze.

Đokovića je u drugom kolu Mastersa u Indijan Velsu savladao Japanac Tareo Danijel rezultatom 2:1 (7:6, 4:6, 6:1) u meču koji je trajao dva i po časa.

Današnji nastup Novaka Đokovića pokazao je da se srpski teniser još uvek ne nalazi na zadovoljavajućem nivou fizičke spreme što je i logično kada se uzme u obzir kroz šta je prošao u prethodnih deset meseci.

Novak je odlično otvorio meč, delovalo je da će to biti lagan posao za Srbina i možda je i mogao da bude da je Đoković pri vođstvu 5:2 iskoristio set loptu koju je imao na protivnikov servis.

Japanac se potom vratio u set, odluka je pala u taj-brejku a osvojio ga je Tareo Danijel.

U drugom setu odlučio je jedan brejk koji je napravio srpski teniser, ali je već tada bilo jasno da Novaku manjka snage, odnosno da nije spreman za najveće napore.

Odlučujući set predstavljao je mučenje za srpskog tenisera. Novak je do te mere bio iscrpljen da prosto nije imao snage da napadne lopticu u pojedinim trenucima i zbog toga je bolje što turnir završava na startu.

Jasno je da posle dva meseca pauze nakon operacije Novaka čeka još dosta posla i sa tog stanovišta najvažnije je da nastavi da se priprema i čeka momenat kada će se poklopiti sve kockice.

Usled gubitka 90 bodova zbog današnjeg poraza Đoković će najverovatnije doživeti novi pad na ATP rang listi ali je to u datom momentu najmanje važno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
markioni
Monday, 12.03.2018
15:00

Tesko da ce osvojiti ijedan turnir u ovoj sezoni...

avatar
O\'Sullivan147
Monday, 12.03.2018
03:18

Glavu gore Nole,logicno je da nije fizicki spreman,pa deset mjeseci nije malo...vratice se Nole budite sigurni,samo da ga povrede zaobidju

avatar
deki trbic
Monday, 12.03.2018
00:24

Ja sam lepo rekao da od njega nema nista, ali ko ce mene da slusa 😂

avatar
rossonero_t
Monday, 12.03.2018
00:17

E moj Djole...