Cicipas izaziva sve veći gnev, ali baš ga briga, opet je uradio isto!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 02.09.2021.
08:22
Izvor: Sportske.net

Grk počeo da tera inat svim kritičarima.

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Najbolji grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se noćas u treće kolo US opena, pošto je sa 3:1 savladao francuskog predstavnika Adrijana Manarina, po setovima 6:3, 6:4, 6:7/4:7 i 6:0, posle dva sata i 45 minuta borbe.

Međutim, više od same igre i rezultata, posle ovog meča se ponovo piše o Cicipasovim ''maratonskim'' odlascima u toalet.

Podsetimo, on je to učinio i u prvom kolu protiv Mareja, zbog čega je došao na udar kritika i od svog protivnika, ali i od Zvereva, Kirjosa i mnogih drugih.

Cicipas se branio da nije uradio ništa mimo pravila i ne samo da nije uvažio sve te kritike, nego je i u meču protiv Manarina ponovo otišao u toalet, što je trajalo čitavih osam minuta, i to posle izgubljenog trećeg seta.

Aleksander Zverev je Cicipasove odlaske u toalet nazvao ''magičnim'' i zaista, kada se vratio na teren, bukvalno je ''oduvao'' Manarina sa terena, ne prepustivši mu više nijedan gem.

I publika sa tribina je negodovala i zviždala grčkom teniseru, ali njega to očigledno ne dotiče previše.

''Morao sam da se presvučem, bio sam potpuno mokar'', poručio je Cicipas posle meča.

Na konferenciji za medije je ušao i u polemiku sa jednim od novinara, podsećajući ga na maratonsko finale između Mareja i Đokovića koje je svojevremeno gledao, kada je takođe bilo odlazaka u toalet, uoči petog seta. Na primedbu novinara da je to trajalo kraće, on je ironično konstatovao: ''Znači tri minuta prave bitnu razliku''.

Inače, Cicipas će se u trećem kolu sastati sa Špancem Karlosom Alkarazom.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke