Cicipas morao da objašnjava zašto je rekao da je Novak najbolji ikada

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.01.2023.
17:48
Izvor: Sportske.net

To je bilo jedno od pitanja za grčkog tenisera posle današnjeg finala.

EPA-EFE/FAZRY ISMAIL
EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Povezane vesti

Novak Đoković i Stefanos Cicipas su se danas treći put sastali na grend slem turnirima, prethodna dva puta to je bilo na Rolan Garosu, a danas u finalu Australijan opena u Melburnu.

Sva tri puta naš teniser je izašao kao pobednik, a računajući i ostale, manje turnire, Đoković protiv Cicipasa vodi sa 11:2 u pobedama i ovo mu je bio deseti uzastopni trijumf u njihovim međusobnim okršajima.

Na ceremoniji dodele pehara odmah po završentku meča, Cicipas je prvi put javno izneo svoje mišljenje da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena, na čemu mu se Nole odmah zahvalio.

Ali, grčki teniser je tu izjavu morao dodatno da pojasni na pres konferenciji gde su ga novinari upitali i zbog čega je to izjavio.

''Brojke govore same za sebe. Ovo je njegova 22. titula, zar ne?

Imamo takođe još velikih šampiona, kao što su Rafael Nadal i Rodžer Federer, takođe jedni od najboljih koje je naš sport ikada video. Ne samo naš sport, već sport generalno. Mislim da smo blagosloveni što imamo ovakva tri šampiona. Ne želim da dajem čitavu titulu samo njemu, jer su i drugi igrači mnogo doprineli, to je jedan od razloga zbog čega sam ja ovde.

Novak je jedan od njih, gledao sam ga kada sam bio dete, volim kako izvodi stvari na terenu sa svojom igrom. Ali, on je definitivno to zaslužio sa tolikom posvećenošću, tolikim profesionalizmom, to je alarm za buđenje za mene da uradim isto, mogu samo da učim iz toga, da iskoristim to za svoje dobro i drago mi je da imam priliku da to iskoristim. U današnjem vremenu, sa društvenim mrežama i svim vestima i informacijama koje možete da iskoristite, ovo je najbolje vreme da igrate tenis'', izjavio je Cicipas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke