Cicipas o ''nezrelom'' Medvedevu: ''Neće on moći još dugo tako...''

Autor: Darko Mitrović
petak 28.01.2022.
16:58
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo je bilo i na pres konferenciji posle polufinalnog dvoboja.

 EPA-EFE/DAVE HUNT
EPA-EFE/DAVE HUNT

Povezane vesti

Stefanos Cicipas nije uspeo danas da izađe na kraj sa Danilom Medvedevim, Rus je slavio sa 3:1 u setovima i izvorio plasman u finale Australijan opena, a njihov duel je obeležio i žestok protest Medvedeva jer glavni sudija Kampistol nije sankcionisao takozvani ''koučing'', odnosno nije reagovao na savete koje je Cicipas konstantno dobijao od svog oca sa tribina.

Posle meča, Cicipas je Medvedeva nazvao ''nezrelim'' zbog pomenute reakcije.

''To je smešno. Ne obraćam pažnju na ove stvari. Znam da igrači vole da rade ove stvari da bi vas psihički izbacili, to bi mogla biti taktika. On ionako nije najzrelija osoba'', konstatovao je Cicipas.

Potom je podsetio na svoj ranije izrečen stav da bi ''koučing'' trebalo da bude svima dozvoljen.

''Prilično sam siguran da ću nastaviti da dobijam takve prekršaje iako nikada neću slušati nijednu stvar koju moj trener kaže.

Mislim, ne čujem ništa dok igram, to je nemoguće, kada je publika tako glasna u svakom trenutku. Morate da imate super sluh da biste mogli da čujete šta vaš trener kaže.

Ali u redu je, oni to mogu da urade ako žele, ako veruju da je to ispravno.

To je takođe bio jedan od razloga zbog kojih sam prošle godine izašao javno na jednoj od svojih platformi društvenih mreža i rekao da mislim da treba dozvoliti koučing, jednostavno zato što treneri to ionako rade'', naglasio je Cicipas.

A kada je sama igra u pitanju, Grk je odao priznanje Medvedevu na igri koju je prikazao, ali je izrazio sumnju koliko dugo će Rus moći da forsira svoj stil igre.

''Da, on je sjajan takmičar, trči kao maratonac, može tako satima. Nisam siguran, ipak, da tako može dugo. Pričam iz iskustva drugih igrača i šampiona, Gren Slem šampiona koje sam gledao, takav stil je imao veliki uticaj na njihovo telo. Ali poštujem to što može toliko da trči i da se daje za svaki mogući poen. Da, veliki je borac, jedan od najvećih uz Nadala. Mislim da može do titule'', zaključio je Cicipas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke