Cicipas posle povrede spreman za Monte Karlo: "Prebrodio sam krizu, idem dalje"

Autor: Sportske Net
nedelja 09.04.2023.
23:30
Izvor: Sportske.net

Oporavio se Grk od povrede ramena.

EPA-EFE/FAZRY ISMAIL
EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Povezane vesti

Turnir u Monte Karlu je počeo, a Stefano Cicipas je ovaj mastersa osvajao dva puta. Grčki teniser istakao je da ovo posebno mesto za njegovu karijeru. 

,,Sve na šta mogu da pomislim kad vidim Monako su: jednostavnost, glamur i sve to je sinonim za Monte Karlo. To je neka vrsta euforije kada sam na terenu. Imamo dugu istoriju sa Monakom, jer je to bio jedan od prvih turnira na kome sam bio kao gledalac. Prilično dobar izbor mojih roditelja da me dovedu ovde. Dolazili smo sa prijateljima od malih nogu, kada sam u šestoj godini uzeo reket u ruke“, rekao je Cicipas i dodao:

Kada sam počeo ozbiljnije da razmišljam o tenisu, počeo sam ovde da dolazim češće. Juniorsku karijeru sam krenuo odavde, jer sam igrao turnire na jugu Francuske, mnogo pre nego sam počeo da igram u svojoj zemlji. Ovo je mesto koje je razvilo moj tenis kroz godine. I zbog toga sam naučio francusko-grčki stil igranja na šljaci“.

Imao je problema sa povredom, pa se na američkoj turneji nije proslavio. Ispao je u Majmiju u osmini finala, a u Indijan Velsu u drugom kolu. 

,,Bio sam na nekim najboljim mestima u Americi u poslednje četiri nedelje i nisam se osećao najbolje. Ali, to sam prebrodio i to pripada prošlosti i sada mogu da idem dalje. Sada sam ispunjen tim iskustvom kroz koje sam prošao i spreman sam za nešto veće u budućnosti“, kazao je Grk.

Cicipas je imao problem sa ramenom u proteklom periodu.

Jeste frustrirajuće je kada se budite svako jutro sa bolom u ramenu, a ulažem sate u oporavak i pokušavam da to popravim i ispravim. Ali ne ide uvek u pravcu u kom vi očekujete. To može da bude frustrirajući proces, proces sumnje ili eksperiment sa novim stvarima. I to ne bi trebalo da radim. Ali kroz to sam učio i pokušavao sam da izbegnem stvari koje će da me teraju na to. Bio sam mnogo mudriji u pripremi i načinu kako da unapredim igru“.

Cicipas je slobodan u prvom kolu, a u drugom čeka boljeg iz duela Bonzi – Zapata Miraljes.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke