Cicipas proašao u polufinale Barselone, proslavio kao da je osvojio grend slem!

Autor: Lazar Nikolić
petak 19.04.2024.
20:03
Izvor: Sportske.net

Teškom mukom.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u polufinale turnira u Barseloni.

Pobednik mastersa u Monte Karlu večeras je posle preokreta sa 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 7:6 (8), posle više od dva i po sata savladao Argentinca Fakuna Dijaza Akostu.

Daleko je sedmi igrač na planeti bio od izdanja u "Knževini", ali je ipak uspeo da posle preokreta opravda ulogu favorita i plasira se među četiri najbolja u Kataloniji.

Krenulo je loše po Grka, izgubio je servis već u trećem gemu, ali je u šestom uzvratio i izjednačio na 3:3. Nije blistao Cicipas u nastavku prvog seta, još jednom je Dijaz Akosta napravio brejk i slavio sa 6:4.

Bolje je servirao Cicipas u drugom setu. Nije dozvolio sedmi igrač sveta rivalu ni brejk loptu, jednom mu je oduzeo servis i izjednačio.

Velika drama viđena je u trećem setu. Prvi udarac zadao je Ccipas u trećem gemu kada stigao do brejka i poveo sa 2:1. Nije se predao Dijaz Akosta, vratio je "gaučos" brejk i izjednačio na 3:3. Činilo se da je Cicipas rešio posao kada je u devetom gemu još jednom oduzeo servis rivala i poveo sa 5:4. U narednom gemu servirao je za plasman u polufinale, ali je odigrao katastrofalno i dozvolio Argentincu da se spasi i izjednači na 5:5.

Poveo je Dijaz Akosta, a onda imao i prvu meč loptu na servis Cicipasa, ali je Grk uspeo da je spasi u odvede meč u odlučujući taj-brejk.

A tamo velika drama. Poveo je Argentinac sa 5:2, zatim Cicipas vezao četiri poena i došao do svoje prvi meč lopte. Preokrenuo je Dijaz i došao do druge šanse da reši meč u svoju korist, ali je opet nije iskoristio. Zatim je Grk propustio svoju drugu šansu, ali mu je treća bila sreća.

Koliko je Cicipasu bilo drago što je došao do trijumfa videli smo na kraju meča kada je pao na šljaku i proslavio kao da je postao grend slem šampion.

Protivnik Stefanosa Cicipasa u polufinalu biće bolji iz meča između Srbina Dušana Lajovića i Francuza Artura Fisa koji će sledeći na teren.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke