Cicipas šokiran Đokovićevog odlukom

Autor: Filip Rodic
sreda 05.06.2024.
10:30
Izvor: Sportske.net

Posle poraza od Alkaraza.

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

Stefanosu Cicipasu uopšte ne ide protiv Karlosa Alakraza. Sedmi poraz zaredom od Španca desio se u četvrtfinalu Rolan Garosa i to sa 3:0 u setvoima.

"Osećao sam se odlično. Imao sam dva meča sa četiri seta, sticao sam sampouzdanje, posebno protiv Arnaldija. Igrao sam skoro na 100 odsto, dugo se nisam tako osećao, kada je moj tenis u pitanju. Prvi put na ovom turniru imao tako dobar osećaj, imao sam mnogo samopouzdanja, možda mi je to napravilo problem. Osetio sam da možda mogu da napravim problem Alkarasu, ali je momak fenomenalan. Igra neverovatno, šta god da sam uradio, uradio sam to na maksimumu, a on je imao rešenje. Nije prijatno. Kada igram protiv njega, pokaže mi šta mogu i moram da unapredim"

Ne krije da se osećao bespomoćno.

"Povremeno da. Sjajno kontroliše loptu, menja pravac, konstruiše poene na poseban način, ima odgovor na sve. Podseća me malo na Novaka. To čini stvari težim. Morate da igrate veoma precizno. Imao sam neke dobre udarce, pa sam dobijao još bolji odgovor. Uradio sam sve što sam mogao, nije moglo bolje".

I njega je iznenadila Đokovićeva odluka o povlačenju.

"Naravno da sam bio šokiran, nikada ne vidite Novaka da se povlači sa turnira. Morao sam da se pripremam za svoj meč. Nisam mnogo razmišljao o tome. Video sam protiv Serundola da je povređen, vratio se u tom meču. Ima sjajnu veštinu da se takmiči i povređen i da pobedi. Možda to pomogne nekim drugim igračima, da otvori prostor za nekoga da osvoji Grend slem titulu", rekao je Grk.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke