Cicipasa prozivaju sa svih strana, ali Zverev je najžešće udario na Grka!

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.08.2021.
22:47
Izvor: Sportske.net

Posle Mareja, pa Kirjosa, oglasio se i Aleksander Zverev.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Početak US opena protiče u znaku brojnih kritika na račun najboljeg grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa koji je najpre razbesneo Endija Mareja protiv koga je igrao u prvom kolu, a onda i značajan deo javnosti zbog svog ponašanja tokom tog meča.

Podsetimo, Marej je bio veoma ljut zbog Cicipasovog odlaska u toalet što je trajalo neuobičajeno dugo, i što je poremetilo Britanca koji je odlično igrao i imao vođstvo od 2:1 u setovima, ali je na kraju Cicipas slavio sa 3:2 i plasirao se u drugo kolo.

Nedugo posle meča i Marejevih kritika na Cicipasov račun, grčkog tenisera je prozvao i Nik Kirjos, ali najopširniji i najkonkretniji u osudama Cicipasovog ponašanja bio je Aleksandar Zverev posle večerašnjeg trijumfa u prvom kolu protiv Sema Kverija.

To se i očekivalo, jer je i Zverev u Sinsinatiju imao slično iskustvo sa Grkom, pa je i večeras imao dosta toga da kaže.

''To se dešava na svakom meču. To nije normalno. Dogodilo se protiv mene u Parizu, pa protiv Novaka u finalu Rolan Garosa. Mislim i protiv Krajinovića u Hamburgu da se nešto žalio, protiv mene u Sinsinatiju je bilo smešno, i evo sad opet. Mislim da drugi već shvataju o čemu je reč'', rekao je Zverev.

On se potom osvrnuo i na pomenuti meč u Sinsinatiju, kada je Cicipas izveo sličan ''performans''.

''Nije ga bilo duže od deset minuta. Njegov otac piše poruke na telefonu. On izađe na teren i odjednom potpuno promeni taktiku. Nisam samo ja, svi su to videli. Razmišljao sam: ‘Ili je otišao na neko magično mesto ili postoji neka komunikacija’. Ali ne želim ni da mu ukažem nepoštovanje. Odličan je igrač, broj tri na svetu s razlogom. Verujem, kao što je i Endi rekao, da mora da postoji neki nivo poštovanja. Nekada je moguće, jednostavno se ode do toaleta, moguće je, ali dešava se prečesto, rekao bih'', objasnio je Zverev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke