Čiliću porasli apetiti na Rolan Garosu, može li da iznenadi u završnici?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 05.06.2017.
21:00
Izvor: Beta

Hrvatski teniser Marin Čilić rekao je danas da veruje u svoje mogućnosti i da može da pobedi Švajcarca Stana Vavrinku u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske.

BETA/AP Photo/Ivan Sekretarev
BETA/AP Photo/Ivan Sekretarev

Povezane vesti

Čilić nije krio zadovoljstvo nakon što se danas prvi put u karijeri plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa jer mu je Južnoafrikanac Kevin Anderson predao meč četvrtog kola pri vodjstvu hrvatskog igrača od 6:3, 3:0. Sledeći protivnik biće mu Vavrinka, pobednik Rolan Garosa iz 2015.

"Žao mi je što Anderson nije mogao da nastavi. Imao je nekoliko povreda tokom poslednje dve godine i sigurno da mu nije bilo lako da odustane jer je nakon dugo vremena stigao do druge nedelje grend slem turnira. S druge strane, ponovno sam se osećao fenomenalno na terenu, igrao sam jako dobro i odradio sve što smo se dogovorili pa fizički svež ulazim u četvrtfinale", rekao je Čilić, prenosi Hina.

Čilić i Vavrinka su se do sada sastajali 13 puta, a Švajcarac je upisao čak 11 pobeda.

"Vavrinka je poslednjih godina na Rolan Garosu uvek pokazivao sjajnu formu. Verujem da mu je ovo jedan od najdražih turnira, a ja protiv njega nemam najbolji skor. Ipak, u poslednjih godinu dana smo odigrali nekoliko tesnih mečeva pa verujem da imam dobre šanse za pobedu. Naravno, od sebe očekujem da nastavim u ovom ritmu, na visokom nivou. Verujem u svoje mogućnosti s obzirom na visok ulog", kazao je Čilić.

Čilić i Vavrinka svoj četvrtfinalni meč igraju u sredu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke