Čuveni Rus analizirao Novaka: "Rivali izgube i pre početka meča"

Autor: Filip Rodic
četvrtak 07.12.2023.
09:15
Izvor: Sportske.net

"Novak je unikat".

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Jedan od igrača koji su obeležili prethodnu deceniju tenisa Rus Nikolaj Davidenko je istakao sve kvalitete Novaka Đokovića.

"Za mene je on unikat", ističe Davidenko koji je dobio dva od osam mečeva protiv Đokovića. Igrom sudbine i žreba, prvi trofej na Završnom turniru u karijeri davne 2008. godine.

"Đoković igra sa veštinom koju akumulira od prvog dana, otkako je počeo da se sastaje sa Federerom, Nadalom ili sa mnom. Novak se uvek drži svojih fizičkih kvaliteta. Njegov cilj je da zadrži snagu i koncentraciju", rekao je Davidenko.

Rus u svojoj analizi ističe da mladi teniseri prosto nemaju taj kvalitet.

"Novak je svestan kako i zašto sve pobeđuje svojim tenisom. Svi iz velike trojke su kvalitetniji u igri od ostalih rivala. Mladi još nemaju taj kvalitet. Čak ni za Alkarasa, mada je po kretanju sličan Nadalu iz njegove mladosti, ne može da se kaže da je nadmašio očekivanja".

Davidenko smatra da Đokoviću neće škoditi ni činjenica da zbog godina smanjuje broj turnira.

"Novak, čak i kada nije odigrao nijedan meč, uvek ima dovoljno snage čim uđe u formu. Naravno, ako nije povređen. Za njega je veoma važno da bude fizički spreman za svaku partiju. Osim toga, njegova koncentracija je bolja od one ostalih tenisera. Zato se oni plaše njega"

Rus ističe i da često novak pobedi pre izlaska an teren.

"Jedan od razloga zašto Đoković pobeđuje i mlađe igrače je zato što oni gube od njega psihološki, pre nego što i izađu na teren. Pomisle, 'to je Đoković' i gotovo je. Zato on dominira protiv njih. Sve što radi je unikatno. Zaista niko nikada nije tako igrao do sada", naveo je Davidenko.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke