Da li će Novak biti spreman za Vimbldon? Oglasio se hirurg koji ga je operisao!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 10.06.2024.
17:15
Izvor: Sportske.net

Prognoza francuskog eksperta.

AP Photo/Christophe Ena
AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Nakon što se Novak Đoković operisao u Parizu posle povrede meniskusa kolena na nedavno završenom Rolan Garosu počela je njegova trka sa vremenom kada je reč o učešću na Vimbldonu i Olimpijskim igrama ove godine.

Najboljeg tenisera sveta operisao je francuski doktor Antoan Gerometa, a on je dao i prve prognoze kada bi Srbin mogao da se vrati na teren. Teško će biti spreman za Vimbldon koji počinje 1. jula.

"Za 45 minuta koliko smo proveli sa Novakom, njegovim timom i Vensanom Gijarom, doktorom Teniskog saveza Francuske, bio sam veoma otvoren u tome da će zavisiti sve od reakcije njegovog kolena. Postepenim povećanjem opterećenja, videćemo da li ostaje ‘suvo’ i bez otoka ili bola. To će biti napredak od dana do dana, ali je nemoguće predvideti stanje u kom će biti za nedelju, dve i tako dalje. Ali, da bude na 100 posto za tri nedelje, to zaista deluje teško ostvarivo“, rekao je doktor Gerometa.

Podelio je doktor svoje iskustvo sa Đokovićem, koji je na njega ostavio neverovatan utisak.

"Novak je prava sila, jer s obzirom na prirodu povrede, ono što je uradio je izvanredno. Čak 99 posto ljudi bi verovatno završilo odmah u urgentnom centru sa ‘zaključanim’ kolenom. To je mehanička blokada, a realnost je da je jedino operacija popravlja. To dovodi u pitanje nepoštene kritike prema njemu i tumačenja onih koji kažu da to nije prava povreda“, objasnio je Gerometa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke