Da li je Englezima sada nešto jasnije? Premijerka postavila ključna pitanja o Novakovom problemu

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 06.01.2022.
22:35
Izvor: Beta

Njihovi mediji od početka su veoma glasni, da li će sada bolje razumeti Novaka?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Premijerka Srbije Ana Brnabić zatražila je danas da prvi teniser sveta Novak Đoković bude premešten iz hostela u kuću koju je iznajmio do odluke australijskih vlasti o njegovom ulasku u tu zemlju.

Brnabić je za britanski kanal Skaj njuz (Sky News) kazala da Beograd u ovom trenutku traži jedino da Đoković bude premešten iz hostela u kuću koju je iznajmio i u kojoj bi mogao da trenira, a gde bi takodje bio u izolaciji.

"Tražimo da Novak bude premešten iz hotela ili hostela u kojem se nalazi, u kuću koju je iznajmio i u kojoj bi boravio tokom turnira. Ne želim da se mešam u imigracionu politiku u Australiji, Srbija je ponudila sve garancije da Đoković bude premešten na drugo mesto dok čeka odluku", rekla je Brnabić.

Đoković je juče doputovao u Melburn, ali mu nije dozvoljen ulazak u Australiju pošto mu je odbijena viza. On je krenuo za Australiju pošto je dobio medicinsko izuzeće za učešće na prvom Gren Slemu sezone iako nije vakcinisan protiv korona virusa. Do ranih jutarnjih sati bio je u izolaciji na aerodromu, a potom je prebačen u hotelski karantin.

Brnabić je rekla da su drugi teniseri koji su dobili medicinsko izuzeće za učešće na Australijan openu pušteni u zemlju, ali ne i Đoković.

"Pravila su pravila, Novak je dobio medicinsko izuzeće, na osnovu kojeg je dobio dozvolu za učešće na turniru. Ako mu je dozvoljeno da udje u avion, ne znam zašto mu se to dešava. Ako nemate vizu, ne možete ni da se ukrcate na avion, posebno ne za Australiju", kazala je Brnabić.

Upitana da li se slaže sa ocenom predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je reč o političkom progonu, Brnabićeva je rekla da "ne može da vidi ništa drugo u tome".

"Novak je tretiran drugačije. Ima izuzeće, dobio je dozvolu organizatora turnira, ukrcao se na avion, a zadržan je nekoliko sati na aerodromu. Tretiran je drugačije od ostalih i to je ono što nas navodi da tako mislimo", rekla je premijerka Srbije.

Đoković je trebalo da bude deportovan, ali se to neće desiti do ponedeljka, pošto je prvi teniser sveta uložio žalbu na odbijanje vize.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke