Da li je ovo zaista kraj - Serena u suzama napustila konferenciju!

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 18.02.2021.
11:10
Izvor: Sportske.net, Beta

Amerikanka nije očekivala ovakav rasplet u Melburnu.

EPA-EFE/DEAN LEWINS
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Povezane vesti

Američka teniserka Serena Vilijams u suzama je napustila konferenciju za novinare posle poraza od Naomi Osake u polufinalu Australijan opena u Melburnu.

Vilijams je izgubila od japanske teniserke sa 3:6, 4:6 posle 75 minuta. Ona je posle meča dugo mahala publici na tribinama držeći ruku na srcu, što je pokrenulo brojne spekulacije u medijima i na društvenim mrežama da je to bio njen poslednji nastup u Melburnu.

Upitana da li je to bio njen način da se oprosti, 39-godišnja Vilijams je rekla: 

"Ne znam. Ako se ikada budem opraštala, neću reći nikome. Napravila sam mnogo lakih grešaka", navela je ona.

Na pitanje novinara da li je ovo bio samo loš dan na poslu, ukazavši na 24 neiznuđene greške i samo 12 vinera, Vilijams je odgovorila: 

"Ne znam, završila sam" i u suzama je napustila pres salu.

Vilijams je u Melburnu pokušavala da izjednači rekord Margaret Kort od 24 Grend slem titule. Ona ima sedam trofeja na Australijan openu, a poslednji put trijumfovala je na prvom Grend slem turniru u sezoni 2017. godine.

Putem društvenih mreža zahvalila je navijačima na podršci, ali nije, kao što je to uobičajeno, rekla da će se i naredne godine vratiti u Melburn.

"Danas nije bio idealan ishod ili igra, ali to se dešava... Počastvovana sam što sam igrala pred svima vama. Važa podrška, vaše navijanje, želela bih da sam bila bolja danas za vas. Zauvek sam vam dužna i zahvalna, svakome od vas. Volim vas. Volim vas. Volim vas. Obožavam vas", navela je Vilijams.

Osaka je treći put u četiri meča pobedila Vilijams, koja je, kako je navela, njen idol. 

"Uvek mi je čast da igram protiv nje, ne želim da izadjem na teren i igram loše, zaista sam želela da dam sve od sebe. Kao mala sam je gledala kako igra i samim tim što sam na terenu zajedno sa njom je za mene san", rekla je Osaka. "Napravila sam mnogo neiznudjenih grešaka u prvih nekoliko gemova. Na početku sam bila zaista nervozna i uplašena, ali sam našla način da se opustim. Najvažnije mi je bilo da se zabavim, a danas je prvi put posle nekoliko dana bilo i publike", navela je 23-godišnja dvostruka osvajačica grend slem titule.

Ona će u finalu, za svoju drugu titulu u Melburnu, igrati protiv Amerikanke Dženifer Brejdi, koja je sa 6:4, 3:6, 6:4 pobedila Čehinju Karolinu Muhovu.

"Noge mi se tresu. Srce mi jako kuca", rekla je Brejdi po plasmanu u finale.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke