Da navijamo sad za Cicipasa? Ko još može da zaustavi Nadala i Medvedeva?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.01.2022.
15:32
Izvor: Sportske.net

Australijske vlasti nanele su ogromnu štetu Novaku Đokoviću koja bi mogla da bude umanjena ako Nadal ili Medvedev ne osvoje Australijan open.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Danas smo saznali prva dva četvrtfinalna para u muškoj konkurenciji na Australijan openu, a nažalost našeg Miomira Kecmanovića tamo nećemo gledati, s obzirom da je on u osmini finala poražen od Francuza Gaela Monfisa.

Eliminacija Kecmanovića znači da više nemamo srpskih predstavnika u nastavku turnira, pa nam ostaje da navijamo za nekoga drugog ko bi mogao da iznenadi i da ujedno učini veliku uslugu najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću kome iz poznatih razloga nije bilo dozvoljeno da učestvuje na turniru.

Podsetimo, Novaku pre svega ne odgovara da Nadal osvoji turnir, jer bi Španac u tom slučaju postao novi rekorder po broju Gren Slem turnira, stigao bi do 21. trofeja na najvećim turnirima i ujedno stvorio dodatni pritisak za Đokovića u susret Rolan Garosu, gde je Nadal uvek bio najveći favorit.

Drugo, trijumf Medvedeva ne odgovara Đokoviću jer bi ga Rus u slučaju osvajanja titule pretekao na vrhu ATP liste, što takođe nije zanemarljivo s obzirom da Novak juri rekord Štefi Graf po broju nedelja na prvom mestu.

Ipak, ako bi morali da biramo od njih dvojice, bolje je da Medvedev osvoji nego Nadal.

Ko je još ostao u konkurenciji?

Kako rekosmo, dva četvrtfinalna para već znamo iz gornjeg dela žreba, a to su: Nadal - Šapovalov i Beretini - Monfis.

U drugom, donjem delu žreba tek sutra treba da se odigraju mečevi osmine finala, a tu je Rus Danil Medvedev najbolje rangiran. On će se sastati sa Amerikancem Kresijem, a ako ga savlada, u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz duela Feliks Ože-Alijasim - Marin Čilić.

Još jedan favorit iz senke je Grk Stefanos Cicipas, četvrti nosilac na turniru koji će se za plasman u četvrtfinale boriti sa Amerikancem Tejlorom Fricom, 22. na ATP listi. Ko bude bolji u tom duelu, igraće u četvrtfinalu protiv pobednika meča između 11. nosioca Janika Sinera i Aleksa De Minaura koji je postavljen  za 32. nosioca na turniru.

Dakle, izuzimajući Nadala i Medvedeva, najbolje rangiran od ostalih je Stefanos Cicipas, njegova eventualna titula na Australijan openu ne bi naškodila Đokoviću, a ostaje nam da se uzdamo i u sve boljeg Beretinija, pa i Šapovalova koji bi, nadamo se, mogao već u četvrtfinalu da savlada Nadala...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke