Da se bodovao Vimbldon, Novak bi sada bio drugi!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 20.11.2022.
21:03
Izvor: Sportske.net

A da je igrao na dva grend slema bio bi sam na prvom mestu.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Novak Đoković je na sjajan način završio sezonu i preko Kaspera Ruda u finalu osvojio Završni masters u Torinu.

Srpski teniser je po šesti put u karijeri podigao trofej na turniru "osmorice najboljih", koji ujedno označava kraj sezone i tako se na večnoj listi po broju titula izjednačio sa nedavno penzionisanim Švajcarcem Rodžerom Federerom. Postao je i najstariji osvajač ovog turnira u istoriji.

Đoković je u Torinu ostvario svih pet pobeda i zaradio 1.500 ATP bodova, što će ga sutra dovesti na peto mesto ATP liste (skok od tri pozicije), na kojem će završiti godinu. Imaće 4.820 bodova, što je tačno 2.000 manje od vodećeg Karlosa Alkaraza, što znači da bi od njega imao samo 180 bodova manje da se ovogodišnji Vimbldon bodovao. Alkaraz je na Vimbldonu stigao do osmine finala.

I pored toga, kada se podvuče crta, odlična sezona za Đokovića, koja bi sigurno bila još bolja da mu je bilo dozvoljeno da igra na Australijan openu i US openu. Da se pojavio makar na jednom od ta dva grend slema, bio bi sigurno prvi igrač sveta na kraju godine. Ali...

Osvojio je Vimbldon, na Rolan Garosu stigao do četvrtfinala, a slavio je i na mastersu iz serije 1000 u Rimu.

TOP 10 ATP liste na kraju godine izgledaće ovako: Alkaraz, Nadal, Rud, Cicipas, Đoković, Ože-Alijasim, Medvedev, Rubljov, Fric i Hurkač.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke