Dejvis kup - Novak je gladan "salatare"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 24.11.2021.
19:25
Izvor: Sportske.net

Srbiju čekaju susreti sa Nemačkom i Austrijom.

TSS /Neda Miletić/
TSS /Neda Miletić/

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković priključio se Dejvis kup reprezentaciji Srbije u Insbruku gde ih očekuju mečevi ovog takmičenja.

Selekcija naše zemlje će se sastati sa Austrijom i Nemačkom u Insbruku gde će igrati pred praznim tribinama budući da u ovoj zemlji od pre nekoliko dana vladaju restriktivne mere.

Novak je, naravno, kao prva zvezda, bio meta najčešćih pitanja medija, a osvrnuli su se na poraz Srbije u ovom takmičenju pre dve godine. Sada, želja za "salatarom" ostaje ista!

"Bili smo veoma emotivni zbog tog kraja. Veoma smo motivisani da još jednom pokušamo, znali smo da će ta situacija doći. Mi smo veliki prijatelji van terena. Nadamo se najboljem. Ovo je drugačiji format igramo tri različite lokacije, uvek sam bio za to da Dejvis kup mora da se igra na više lokacija. Mislim da format od pre dve godine nije dobro radio, nisam bio za to, dobro je da bar više država može da bude domaćin ovakvih tunrira. Motivisani smo da igramo najbolji tenis za zemlju", rekao je Novak Đoković.

Austrijanci će biti bez pomoći Dominika Tima koji je odranije povređen, dok će Nemačka morati morati da nastupa bez Aleksa Zvereva. 

"Sigurno da bi i Austrija i Nemačka volela da ima najveće zvezde i sigurno je situacija bez Zvereva i Tima značajno drugačija. Ipak i dalje su to jaki timovi, pogotovo Nemačka sa igračima kao što su Štruf i Kepfer. Znamo da su opasni igrači na različitim podlogama, ne potcenjujemo nikog jer nedostaje igrača. Ovo je najbolje što ima naša zemlja u ovim uslovima, ne brinemo šta se dešava o drugim timovima, radimo mnogo da analiziramo i da se pripremimo za predstojeće mečeve. Nadamo se da možemo da dođemo do Madrida, to je definitivno cilj. 

Dug je put, nema mnogo mesta za grešku, čak i da izgubite i dalje možete da prođete, ali pokušaćemo da budemo prvi u grupi. Sa ili bez navijača je velika razlika, tu je velika srpska zajednica koja bi napravila razliku. Srpski navijači su starstveni, ali nažalost nećemo ih videti ovde. Neće nam biti prvi put da igramo na praznim stadionima. Adaptiraćemo se i uraditi šta možemo da pobedimo", naveo je Đoković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke