Deli rođendan sa Federerom, igra kao Nole - Upoznajte najmlađeg rangiranog tenisera na ATP listi!

Autor: Janko Glavonjić
sreda 25.03.2015.
22:33
Izvor: Sportske.net

Feliks Ože Aliasim ima samo 14 godina, a prošle nedelje je podigao na noge čitav teniski svet!

Povezane vesti

Mladi Kanađanin Ože Aliasim je protekle nedelje igrao kvalifikacije za čelindžer u Dramondvilu i prošao ih, jer je pobedio sva tri protivnika.

Aliasim je tako postao najmlađi teniser u istoriji profesionalnog tenisa koji je uspeo da se kvalifikuje za glavni žreb nekog čelindžera. On je ovim neverovatnim uspehom postao i najmlađi rangirani teniser na svetu, jedini koji je rođen u 2000-tim godinama.

Mladi Feliks je u kvalifikacijama pobedio Lina, koji nema ranking, zatim bivšeg broja 69, odličnog servera Gučonea, a u poslednjem kolu kvalifikacija pobedio je Volmaransa, pobednika ovog turnira pre četiri godine.

Ipak, intenzitet ovih mečeva je očigledno bio previše za ovog momka, pa je morao da se povuče sa turnira zbog istegnuća mišića.

Bez obzira na to, pošto je njegov kvalifikacioni meč sa Volmaransom prenošen, možemo uživati u njegovim najboljim potezima sa tog meča.
Prosto je neverovatno kojom snagom ovaj dečak udara lopticu, potpuno je oduvao Volmaransa sa osnovne linije, a Južnoafrikanac je izuzetno krupan teniser, snažnog servisa i forhenda.

Nekoliko puta u toku meča je 'sevnula' bekhend paralela koja neodoljivo podseća na nekada najveće oružje Novaka Đokovića, koje je često koristio dok se probijao na ATP listi i krčio sebi put ka vrhu.

Aliasim je pokazao par puta i kakav volej ima i zaista je neverovatno koliko je ovaj dečak tehnički ispoliran igrač u samo 14 godina.

Reporteri koji su se sjatili da isprate i intervjuišu ovo tenisko čudo od deteta ostali su zblanuti posle meča kada su videli kako je ovaj dečak ostao sa obe noge na zemlji i potpuno mirno odgovarao na njihova pitanja.

Najveće iznenađenje doživeli su kada je rekao da je ovo bila samo jedna proba, da je njegov trener želeo da ga testira kako će se snaći protiv iskusnih seniora koji iza sebe imaju i po više od 10 godina na ATP turu, kao i da je 'zadovoljan turnirom'?!

Feliks je dodao i da je lepo što je ušao u istoriju kao najmlađi rangirani teniser, ali da se već okreće sledećim zadacima i da već ima zacrtane planove za budućnost!

Oni koji veruju u sudbinu i moć brojeva verovatno će naći neku simboliku u činjenici da je Feliks rođen 8.8.2000, i da deli rođendan sa najboljim teniserom svih vremena, Rodžerom Federerom.

Još je rano prognozirati domete ovog dečka, ali gledajući nivo na kojem je sad, možda gledamo razvoj novog teniskog kralja...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.