Đere bio fantastičan, Novak se digao iz pepela!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 20.04.2022.
20:32
Izvor: Sportske.net

Fantastična atmosfera na terenima TC Novak gde je bilo preko 5000 ljudi.

 Starsrport/Serbia Open
Starsrport/Serbia Open

Povezane vesti

Konačno pravi Novak Đoković, imao je devet života danas, slavio je protiv Lasla Đerea posle 3 sata i 21 minut sa 2:6, 7:6 (6) i 7:6 (4). 


Đere je od početka meča kontrolisao poene, Novak je imao svega par bljesaka, ali se videlo da nije na potrebnom nivou na kom ga očekujemo na Rolan Garosu. 

Novak je bio slabiji na servisu, a Đere je sve to iskusno koristio i tako je stigao do velikog koraka ka plasmanu u četvrtfinale gde bi ga sačekao Kecmanović.

U prvom setu je Novak spasio četiri od šest brejk lopti, a sa druge strane je Đere spasio jednu jedinu, pa nije gubio gemove na svoj servis, dovoljno za 6:2. 

Drugi set je bio ujednačeniji, Đere je napravio brejk, ali je onda Novak uspeo nekako da se vrati i da izjednači na 4:4 posle četiri uzastopna poena, tada je pokazao da možemo računati na njega u narednom periodu i da ima potencijal da stigne do nekog trofeja na šljaci. 

Imao je Novak tri set lopte u drugom setu pri rezultatu 5:6 na servis Lasla Đerea, ali je momak iz Sente uspeo da uvede set u taj-brejk. 

Velika neizvesnost je viđena u taj-brejku, a onda Đere pravi grešku iz forhenda za dve set lopte Novaka Đokovića. Nije iskoristio nijednu od te dve, ali jeste treću za ulazak u treći set!

Tamo još veća drama. 

Po jedan brejk na startu, a onda su obojica bili sjajni na svoj servis. U jedanaestom gemu pri rezultatu 5:5 kada je servirao Đere videli smo 22 poena, sedmu gem loptu je 50. teniser na svetu uspeo da iskoristi, dok je Novak propustio dve brejk-lopte, jednu nakon što se loptica od mreže odbila pravo na liniju za nevericu svih na stadionu. 

Gledali smo taj-brejk, i novu neizvesnost. Đere je igrao fantastično, a onda je zicer poslao u mrežu za 4:4, potom neiznuđena greška za prednost Novaka Đokovića od 5:4, a onda sjajan servis za meč loptu koju je iskoristio za plasman u četvrtfinale!

Dakle, sutra oko 15 časova Novak i Miša igraju meč četvrtinala Serbia opena. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke