Đere: "Ne želim ni Novaku, ni bilo kome da poklonim pobedu"

Autor: Sportske Net
sreda 30.08.2023.
23:35
Izvor: Sportske.net

U trećem kolu US Opena gledaćemo srpski duel.

 Copyright:Serbia Open
Copyright:Serbia Open

Povezane vesti

Laslo Đere ekspresno se plasirao u treće kolo US Opena, pošto je u tre seta savladao Uga Gatsona. 

"Zadovoljan sam što sam brzo završio i bez komplikacija. Nezgodan je protivnik, pokazuje da mu nije stalo i da se predao, a u stvari nije tako, tako me je i dobio prošli put kada smo igrali. Nije igrao najbolje što može, a ja sam nastojao da ostanem koncentrisan do kraja, jer on ume da preokrene“.

Istakao je srpski teniser da nema govora o poklanjanju pobede Novaku Đokoviću, sa kojim se sastaje u trećem kolu ovog turnira. 

"Imam iskustva sa top 10 igračima, igrao sam i s Noletom i Alkarazom, s još mnogima. Ne smem da izađem kao da sam već izgubio, tako oni često dobijaju mečeve, u svlačionici. U prošlosti sam uspevao često da izađem sa verom i određenom dozom samopouzdanja, ali Noleta je najteže pobediti, on je najteži rival za zamisliti“, rekao je on i dodao:

"Nema sad prostora da se menja ni teniski ni psihički, radio sam na raznim stvarima i ovo je prilika da to pokažem na delu. To će biti glavni cilj. Ne želim ni njemu ni bilo kome drugom da poklonim pobedu“.

Do sada su se sastali jednom u zvaničnom meču, Đoković je slavio sa 2-1 na Srbija openu.

"Nema mnogo tajni, on je najbolji svih vremena, trenutno u najboljoj formi od svih, što je pokazao u Sinsinatiju. Ne mogu da imam ogromna očekivanja, ali daću sve od sebe, trudiću se. Cilj mi je da izađem sa istim stavom kao u svakom drugom meču, sa istim fokusom, a da ne razmišljam ko je s druge strane mreže“, rekao je Đere i dodao:

Posle četiri uzastopna poraza u prvim kolima, Đere je sada došao do treće runde u Njujorku.

"Najbolja grend slem godina, po drugi put u trećem kolu, srećan sam. Nije bilo lako, ali tu sam gde sam“, zaključuje Laslo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke