Đere pobedio Hrvata i zakazao duel sa gren slem šampionom!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 09.05.2022.
15:24
Izvor: Sportske.net

Odlična partija našeg igrača.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Srpski teniser Laslo Đere savladao je Hrvata Bornu Ćorića sa 2:1 (6:2, 6:7, 6:2) po setovima, posle dva sata i 47 minuta igre, na startu mastersa u Rimu.

Sjajno je počeo meč naš teniser, već na startu oduzeo je servi Ćoriću i stigao do prednosti od 2:0. Kljuačn za osvajanje prvog seta bio je sedmi gem, kada je Đere spasio čak tri brejk lopte i stigao do prednsoti od 5:2. Već u narednom gemu, novim brejkom, srpski igrač poveo je u setovima.

U drugom setu Ćorić je bio mnogo sigurniji na svoj servis. Napravio je brejk u sedmom gemu i stigao do vođstva od 4:3. Imao je Ćorić dve set lopte na servis Đere, pri rezultatu 5:3, ali je obe spasao naš teniser. U narednom gemu još dve prilike za osvajanje seta propustio je Hrvat, pa je o pobedniku drugog seta odlučio taj-brejk, u kojem je Ćorić slavio sa 7:3.

Izgubljen set nije poremetio Đerea.Uspeo je 58. teniser sveta brzo da se konsoliduje i oduzme servis Hrvatu već na startu odlučujućeg seta. Kod rezultata 3:1, Đere je napravio još jedan brejk i sebi trasirao put ka drugom kolu Rima. Rutinski je odservirao za pobedu i zakazao meč sa Stanom Vavrinkom.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke