Đere posustao na završnom koraku, Sonego je kralj Kaljarija

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 11.04.2021.
16:11
Izvor: Sportske.net

Poraz Lasla Đerea u finalu Kaljarija.

EPA-EFE/DEAN LEWINS
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Povezane vesti

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da načini završni korak na putu osvajanja turnira u Kaljariju pošto je u odlučujućem meču za trofej poražen od Italijana Lorenca Sonega rezultatom 6:2, 6:7 (5:7), 4:6.

Đere je već na startu meča stigao do brejka povevši sa 1:0, u narednom gemu sprečio je čak četiri brejk lopte rivala dupliravši prednost u tom trenutku.

Do kraja seta Sonego je uspeo da mu uzvrati jedan brejk, ali je to bilo nedovoljno da ga značajnije ugrozi, pa je Đere poveo sa 1:0.

Drugi set daleko bolje je započeo Sonego, koji je poveo sa 4:1 u gemovima i delovalo je da je utro put ka izjednačenju i drami u finalu.

Đere ipak nije gubio nadu pa je nakon oduzetog brejka poravnao rezultat na 4:4 osetivši da može već u drugom setu da reši pitanje pobednika.

Sledeće gemove mnogo je lakše dobijao na svoj servis nego italijanski teniser, ali dovoljno tek za ulazak u taj-brejk.

U taj-brejku bolje se snašao Italijan bez obzira na to što je Đere poveo sa 1:0, ali je pri rezultatu 5:5 Sonego uzeo brejk i sa dva poena u nizu stigao do izjednačenja.

U odlučujućem setu teniseri su lagano držali gemove na svoj servis, ali je u petom Sonego osujetio Đerea i poveo sa 3:2 nakon uzetog brejka.

Prednost od jednog brejka je održavao do samog kraja i tako stigao do važnog trofeja pred nastavak sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke