Đere sve "prokockao" u Monte Karlu!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 09.04.2023.
20:51
Izvor: Sportske.net

Imao je dve meč lopte...

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

Srpski teniser Laslo Đere poražen je od Poljaka Huberta Hurkača na startu mastersa u Monte Karlu. U meču prepunom preokreta i tri taj-brejka, posle ogromne drame Hurkač je slavio sa 2:1, po setovima (5)6:7, 7:6(5), 7:6(5), nakon tri sata i 21 minuta igre.

Đere je oduzeo prvi servis gem Hurkača, poveo sa 2:0, ali je 12. igrač na svetu iz Poljske vratio brej u nastavku i izborio taj-brejk. U njemu je Đere bio bolji i slavio sa 7:5.

Drugi set počeo je obrnuto, brejkom Hurkača, koji je Đere vratio u petom gemu. Još jednom je srpski teniser oduzeo servis favoritu i poveo sa 5:3. Činilo se tada da će Đere napraviti veliki podvig, servirao je za meč pri rezultatu 5:4, ali nije uspeo. Tako je i drugi set rešen u taj-brejku, ali je ovog puta Hurkač bio bolji.

Vrhunac drame čekao nas je u trećem setu. Baš kao i u prva dva, videli smo brejk na startu, sada je Đere poveo sa 2:0, ali je već narednom gemu izgubio svoj servi, a Hurkač ubrzo izjednačio na 2:2. Kada je Hurkač napravio novi brejk i poveo sa 5:3, izgledalo je kao da je meč završen, ali se to nije gogodilo. 

Đere je spasio četiri meč lopte, vratio brejk i izjednačio na 5:5. Imao je naš teniser meč loptu na servis Hurkača, ali je Poljak spasio, te smo i po treći put gledali taj-brejk. Treća sreća bila je Hurkačeva, tako je Đere ostao bez velike pobede, a Poljak uz mnogo muke opravdao ulogu favorita.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke