Vimbldon - Đereu sreća dala ruku, ali on je nije uhvatio! Veliki povratak Lasla ipak uzaludan

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 27.06.2022.
20:30
Izvor: Sportske.net

Šteta, dogurao je kamen do vrha, a onda pustio da ga isti pregazi.

Printscreen
Printscreen

Povezane vesti

Srpski teniser Laslo Đere eliminisan je u prvom kolu Vimbldona od Alehandra Tabila sa 3:2 (7:6(6), 6:2, 1:6, 4:6, 7:6 (11)).

Izvanredan meč viđen je na terenu broj "7", gde je Đere išao ka ponoru, a potom se uzdigao na nestvaran način i pružio solidnom broju publike priliku da uživaju u skoro troipočasovnom duelu.

Alehandro Tabilo je bio taj koji je bolje počeo osvojivši prvi set nakon taj-brejka, a na talasu te energije došao je do ubedljivog drugog seta. No, usledio je izuzetan povratak Lasla Đerea kojeg je servis počeo da služi što je krucijalno za njega na ovoj podlozi. Bilo je jasno da se ne snalazi najbolje na travi, ali pronašao je način da parira Čileancu i u naredna dva seta igrao odlično, posebno u trećem i ušlo se u peti set.

Odličan karakter srpskog tenisera, dok je i Tabilo pokazao isto budući da nije poklekao nakon veliko gpovratka rivala. Borili su se u novom taj-brejku, imali meč lopte i jedan i drugi. Činilo se da je jednu od svojih, pri rezultatu 12:11 iskoristio Tabilo, proslavio je pobedu nakon što je Đere poslao loptu u aut tražeći čelindž. Ispostavilo se da je loptica zakačila liniju i slavlje Tabila moralo je da se odloži... Laslo nije iskoristio ovu priliku, ponovo je ošamario lopticu napolje i okončao učešće na Vimbldonu u prvom kolu.

Bio je to 16. taj-brejk Lasla Đerea za redom koji nije uspeo da osvoji...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke