Deseto vimbldonsko finale za Novaka Đokovića, uz SRAMNU reakciju publike!

Autor: Darko Mitrović
petak 12.07.2024.
20:54
Izvor: Sportske.net

Isti akteri finala kao i prošle godine, publika zvižducima ispratila njegovu pobedu. Neverovatno!

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Ono što smo očekivali, to se večeras i potvrdilo - u finalu ovogodišnjeg Vimbldona u nedelju će igrati naš Novak Đoković i Španac Karlos Alkaraz!

To je epilog današnjih polufinalnih mečeva, u kojima je najprw Alkaraz u prvom polufinalu savladao Danila Medvedeva sa 3:1 u setovima, a onda je Đoković rutinski savladao mladog Italijana Lorenca Muzetija sa 3:0, po setovima 6:4, 7:6 (7:2) i 6:4, posle dva sata i 50 minuta igre.

To znači da ćemo ponovo gledati iste aktere finala kao pre godinu dana, kada je Alkaraz uspeo da savlada Đokovića sa 3:2 u setovima, pa nema sumnje da će Nole sada imati i dodatni motiv da ove godine osvoji vimbldonski pehar, po osmi put u karijeri, čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom.

Inače, ovo će Novaku biti ukupno deseto finale u karijeri na Vimbldonu a 37. grend slem finale.

Mogao je Novak i lakše da dobije prvi set, u kom je vodio sa 5:2, uz brejk prednosti, ali je dozvolio Muzetiju da tu razliku anulira i Italijan je smanjio na 5:4.

Ali, Novak onda pravi novi brejk, posle čega Muzeti više nije imao priliku za odgovor - 6:4 u prvom setu.

Drugi set je Italijan bolje započeo, odmah je napravio brejk i poveo sa 2:0, a na Novakov odgovor se čekalo do šestog gema, kada naš teniser vraća brejk, za izjednačenje na 3:3.

Imao je Đoković zatim i set-loptu pri vođstvo od 6:5, nije je iskoristio, pa se ušlo u taj-brejk, gde je Nole bio dominantan i dobio ga sa 7:2.

U istom stilu je počeo i treći set, Đoković odmah pravi brejk sa vođstvo od 2:0 i delovalo je da će rutinski zadržati tu prednost.

Maltene je sve već bilo gotovo kada je Novak stigao do tri vezane brejk-lopte, ujedno i tri meč-lopte, ali nije iskoristio nijednu! Muzeti je izvukao taj gem, smanjio na 5:4 i krenuo na sve ili ništa u narednom gemu, na Đokovićev servis.

Dobio je Italijan prva dva poena u tom gemu, a onda stigao i do brejk-lopte! Usledio je dug poen, bio je Novak pod pritiskom i od strane navijača, ali već nas je odavno navikao da je najbolji baš u takvim situacijama.

To je potvrdio i ovoga puta, spasao je brejk-loptu, pa ubrzo stigao do nove meč-lopte koju ovoga puta nije propustio da iskoristi - 6:4 u trećem setu!

A onda, kraj meča, Novak slavi pobedu i 37. grend slem finale u karijeri, a sa tribina zvižduci...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke