Dimitrov posle "spasavanja" Novaka: "Ne znam kako sam uspeo"

Autor: Sportske Net
četvrtak 14.10.2021.
11:46
Izvor: Sportske.net

Veoma važan trijumf.

EPA-EFE/JASON O'BRIEN
EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Povezane vesti

Grigor Dimitrov je posle fantastičnog preokreta uspeo da slavi u osmini finala Indijan Velsa i izbaci Danila Medvedeva. Bugarski tensier je gubio 6:4, 4:1 i uspeo da se vrati. On je izbacivanjem ruskog tenisera "spasio" Novaka Đokovića i zadržao ga na prvoj poziciji. 

"Ne znam kako sam uspeo da okrenem. Mislim da sam ostao u igri što je bilo veoma važno. Gledao sam nekoliko njegovih mečeva, to što je uspeo da uradi u poslednjih godinu i po dana je neverovatno i nateralo me je da budem bolji. Dva poena, kod rezultata 4:1 u drugom setu, su počela da menjaju stvari u moju korist, borio sam se i iskostio šansu koja mi se ukazala", rekao je Dimitrov.

Važno je ostati mentalno jak. 

"Očigledno je da ima igre nerava, pokušao sam time da se hranim. Mislim da je odlično imati ih jer to znači da vodite računa o tome da date sve od sebe do kraja. Bio sam odlučan da to uradim".

Važna pobeda, jedna od najvećih. 

"Nemam nameru da je klasifikujem. Bio je sjajan meć, ali želim da igram tako stalno. Danil je igrao bolje od svih i uvek pronalazio način da vas pobedi. Divim se njegovom načinu igranja i rada. Međutim, nije kraj turnira i moram da ostanem skoncentrisan", poručio je Bugarin.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke