Dimitrov u osmini finala Vimbldona, pobede Muguruse i Kuznjecove

Autor: Beta Beta
subota 08.07.2017.
14:39
Izvor: Beta

Bugarski teniser Grigor Dimitrov plasirao se danas u osminu finala londonskog Vimbldona, pošto mu je Izraelac Dudi Sela predao meč zbog povrede.

Beta/AP Photo/Pavel Golovkin
Beta/AP Photo/Pavel Golovkin

Povezane vesti

Sela je predao meč posle drugog seta i sat vremena igre, a Dimitrov je vodio sa 6:1, 6:1.

Sela je postao deveti teniser koji se povukao sa ovogodišnjeg Vimbldona. Sedmorica su predali mečeve u prvom kolu, a jedan teniser u drugom kolu.

Polufinalista Vimbldona iz 2014. godine Dimitrov će u osmini finala igrati protiv pobednika duela sedmostrukog osvajača Vimbldona Švajcarca Rodžera Federera i Nemca Miše Zvereva.

Španska teniserka Garbinje Mugurusa plasirala se u osminu finala pošto je pobedila Rumunku Soranu Kirsteu sa 6:2, 6:2. Mugurusa će igrati protiv pobednice duela prve teniserke sveta Andželik Kerber iz Nemačke i Amerikanke Šelbi Rodžers.

U osminu finala plasirala se i Ruskinja Svetlana Kuznjecova, koja je za nešto više od sat vremena pobedila Polonu Hercog iz Slovenije sa 6:4, 6:0. Sedmi nosilac Kuznjecova će igrati protiv pobednice duela Poljakinje Agnješke Radvanske i Timee Bačinski iz Švajcarske.

Slovakinja Magdalena Ribarikova plasirala se u osminu finala pobedom protiv Ukrajinke Lesije Curenko sa 6:2, 6:1. Ribarikova će igrati protiv bolje iz duela hrvatske teniserke Petre Martić i Kazahstanke Zarine Dijas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke