Direktan prenos suđenja Novaku?!

Autor: Darko Mitrović
subota 08.01.2022.
20:12
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva informacija stiže iz Australije.

www.starsport.rs
www.starsport.rs

Povezane vesti

Čitav svet pomno prati situaciju oko statusa Novaka Đokovića u Australiji, četiri dana pošto je najbolji teniser sveta zatvoren u imigracioni hotel u Melburnu.

On će tu ostati do ponedeljka, odnosno do ponoći između nedelje i ponedeljka po našem vremenu, za kada je zakazano suđenje posle žalbe Đokovića na odluku australijskih vlasti da mu ponište prethodno odobrenu vizu.

Od odluke suda zavisi da li će Novak moći da učestvuje na ovogodišnjem Australijan openu i ''napadne'' rekordni, 21. Gren Slem trofej. U suprotnom, ako mu žalba ne bude usvojena, postoji opasnost da mu bude izrečena trogodišnja zabrana ulaska u Australiju.

Naravno, to suđenje će izazvati ogromnu pažnju širom sveta, a na sajtu Saveznog okružnog i porodičnog suda u Australiji objavljeno je da će se suđenje ''voditi tehnologijom daljinskog pristupa i može ga posmatrati bilo koji član javnosti'' (pročitajte uputstva na ovom linku - https://www.fcfcoa.gov.au/gfl/...).

''Ovo podleže uobičajenom diskrecionom pravu sudije da odredi da u određenim slučajevima samo određene osobe treba da budu prisutne tokom saslušanja, ili da određene osobe ne smeju da budu prisutne tokom saslušanja. Ako neki član javnosti želi da posmatra ili sluša raspravu, molimo kontaktirajte veća predsedavajućeg sudije putem e-pošte do 8.30 ujutro na ročištu'', navodi se na sajtu.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke