Direktor AO o Novaku - "Igrao je sa rupturom tetive dugom 3 cm!"

Autor: Stefan Matić
sreda 01.02.2023.
10:28
Izvor: Sportske.net

Tek će sada neki shvatiti podvig našeg sportiste.

EPA-EFE/LUKAS COCH
EPA-EFE/LUKAS COCH

Povezane vesti

Utisci se još sabiraju od nedelje i neverovatnog meča Novaka Đokovića protiv Stefanosa Cicipasa u finalu Australijan Open. 

Srpski teniser, i od prekjuče ponovo broj 1 na ATP listi, je dobio Grka sa 3:0 u setovima i tako došao do svog desetog trofeja u Melburnu i svog 22. gren slema trofeja. 

Tokom maltene celo turnira Đoković je kuburio sa povredom. Neki su posumnjali da je u pitanju mentalna igra Đokovića, neki su čak sumnjali i da srpski teniser simulira povredu a sve sumnje odagnao je izvršni direktor gren slem turnira u Australiji Kreg Tili. 

"Mnogi izazovi oko Novaka jesu da on dobija lošu reputaciju. Ali ipak na kraju dana, mislim da niko ne sme da sumnja u njegov atleticizam. Tog momka kojeg sam gledao, on je imao rupturu dugu tri centimetara u svojoj tetivi. Istinito, video sam skenove, doktori će vam reći istinu. Bilo je dosta spekulacija da li je istina ili ne, teško je poverovati šta mogu uraditi sa takvom vrstom povrede. On je neverovatno, nositi se sa time tako profesionalno. On je tako fokusiran na sve što radi, svaki minut u svakom danu. Gleda šta jede, šta pije, kada to radi, kako to radi. Ne postoji pad ili mentalni raskol u bilo čemu što radi. Prošao je kroz dosta toga i osvojiti 10 Australijan Opena, mislim da se to nikada neće ponoviti. U prethodnih 15 godina, on mi kaže 14 godina jer je propustio prošlu, to je tako neverovatno dostignuće. Držaće značajno mesto u istoriji Australijan Opena", izjavio je Tili za SEN Sportsday. 

Ovakve vesti i informacije nam daju tek malo više shvatanja Novakovog podviga, definitivnog jedan od najboljih sportista današnjice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke