Direktor AO: "Stadion nazvati po Novaku? Ja sam za, ali..."

Autor: Sportske Net
četvrtak 28.09.2023.
22:05
Izvor: Sportske.net

Novak je osvojio 10 titula u Melburnu.

EPA-EFE/LUKAS COCH
EPA-EFE/LUKAS COCH

Povezane vesti

Direktor Australijan Opena Kreg Tajl govorio je u "Rokenrol tenis podkastu" o mogućnosti da jedan od stadiona u Melburn parku ponesu ime Novaka Đokovića.

Novak ima 10 grend slem titula u Melburnu, pa je to mnoge nagnalo da razmišljaju da bi trebalo dodati počast srpskom teniseru na neki način. Tajli je pokušao da objasni šta stoji kao prepreka na tom putu.

"Vi ste druga osoba koja me je to pitala danas. Vidite, imenovanje arene nije moja odluka ili Tenisa Australija jer mi... Mnogo ljudi ne shvata da Vimbldon, Rolan Garos i US Open su u vlasništvu terena na kojima se igraju turniri. Mi ih iznajmljujemo, Vlada Viktorije je vlasnik poseda i imamo sreću da oni investiraju u njih. Ipak, mi ih ne posedujemo", kaže Tajli.

Objasnio je i kako ide taj proces organizacije turnira.

"Mi od septembra krećemo sa pripremom, u decembru se useljavamo, spremamo sve za događaj i sredinom februara se iseljavamo, i onda se tokom godine tu održavaju koncerti i ostali događaji. Nema tih teniskih terena. Voleli bismo da ih mi posedujemo jer mislimo da bismo imali više krativnosti u organizovanju više teniskih događaja tokom godine", dodao je Tajli.

Svestan je i sam da uspehe Novaka Đokovića u Melburnu treba nagraditi.

"Vlada radi veliki posao na sinhronizaciji događaja. Naš turnir je drugačiji od ostalih stvari. Imenovanje arene bila bi kombinacija koja bi morala da ima i uticaj vlade. Ja bih svakako bio neko ko podržava da se Novaku na neki način oda priznanje za njegova neverovatna dostignuća ovde u Australiji", zaključio je Tajli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke