Direktor Indijan Velsa pati zbog Novaka: "Ovo ima samo u Americi, tužno je i nema poentu!"

Autor: Lazar Nikolić
petak 10.03.2023.
09:45
Izvor: Sportske.net

Ne mogu bez najboljeg.

BETA/AP
BETA/AP

Povezane vesti

Uveliko se igra teniski masters u američkom Indijan Velsu, prvi u ovoj godini, ali na njemu nema najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Srbinu je onemogućen ulazak u Sjedinjene Američke Države jer nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Nadali su se organizatori mastersa u Indijan Velsu da će Đokoviću biti izdata specijalna dozvola kako bi mogao da uđe u Sjedinjene Američke Države i učestvuje na turniru, ali se to nije desilo. Zbog toga je direktor prvog mastersa u godini Tomi Has razočaran.

"Razočaravajuće. Mislim da je Amerika jedina zemlja koja još uvek ima ograničenja da ne možete da uđete u zemlju ako niste vakcinisani“, rekao je Has.

Direktor turnira u Indijan Velsa smatra da je tužno što najboljeg nema među učesnicima.

"Drugi profesionalni sportisti širom sveta su takođe odlučili da se ne vakcinišu. Moramo da ostavimo to po strani i jednostavno ga pustimo da igra. Ne vidim poentu, veoma sam razočaran što nije ovde. Mnogi ljudi iz sveta tenisa i mi kao turnir smo pokušavali sve da Đoković igra ovde, ali uzalud. Najbolji je igrač na svetu. Mislim da je to tužno. Pisao mi je da bi voleo da bude ovde“, jasan je Has.

Đoković je petostruki šampion Indijan Velsa.

Ostaje da se vidi da li će Novakova molba za izuzeće biti prihvaćena u Majamiju gde se održava sledeći master koji je na programu od 19 marta do 2. aprila na Floridi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke