Direktor Svetske antidoping agencije o injekcijama koje je Nadal primao u Parizu

Autor: Darko Mitrović
petak 10.06.2022.
19:12
Izvor: Sportske.net

Šta su to davali najtrofejnijem igraču sveta?

 EPA-EFE/CATI CLADERA
EPA-EFE/CATI CLADERA

Povezane vesti

Posle Nadalovog 14. trijumfa na Rolan Garosu gde je apsolutni rekorder, sve glasnije je počelo da se govori o medicinskim tretmanima kojima je bio podvrgnut kako bi mogao nesmetano da igra i pored velikih problema sa stopalom.

Pojavile su se sumnje da injekcije koje su mu ubrizgavane tokom turnira potencijalno doping sredstvo, a te sumnje su pojačane kada se pojavio Nadalov snimak po povratku iz Pariza na Majorku, gde je hodao uz pomoć štaka, iako je samo dan-dva ranije mogao satima bez problema da na terenu izdrži i najveće napore.

Međutim, u Nadalovu odbranu je stao direktor Svetske antidoping agencije (WADA) Olivije Nigli, koji se na ovu temu oglasio u izjavi za švajcarsku televiziju RTS.

"Takve injekcije nisu na listi zabranjenih supstanci WADA, jer se smatra da ne poboljšavaju sportski učinak i da nisu štetne. Nadal je 14 puta osvojio Rolan Garos, prethodnih 13 puta to je učinio bez potrebe za injekcijama, tako da je verovatno da ovaj 14. put nije pobedio zahvaljujući njima", izjavio je Nigli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke