Direktorka Rolan Garosa na pitanje o Novaku: ''Neću da vam odgovorim''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 09.06.2024.
21:45
Izvor: Sportske.net

Blago rečeno, neočekivan odgovor.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Večeras je završen ovogodišnji Rolan Garos, trijumfom Karlosa Alkaraza u muškoj konkurenciji.

Španac je u finalu u pet setova savladao Aleksandra Zvereva, a uoči tog duela je direktorka turnira i nekadašnja francuska teniserka Ameli Morezmo imala zanimljiv razgovor sa novinarima.

Priznala je da organizatori nisu zadovoljni posetom, pogotovo u polufinalnim mečevima.

Našeg Novaka Đokovića nismo mogli da vidimo u tim mečevima zbog povrede kolena, ali je tome prethodio i nehuman termin meča koji je Đoković odigrao protiv Serundola u šesnaestini finala, a koji je završen tek oko tri sata posle ponoći. I to sve zbog toga što su organizatori odlučili da se neočekivano ubaci nastavak meča Dimitrov - Bergs pre planiranog duela Đokovića i Serundola.

Zato je bilo i logično pitanje koje je na tu temu postavljeno direktorki Morezmo - da li bi ponovo uradila isto?

''Znate šta? Neću da vam odgovorim na to pitanje. Kao što sam već ponovila više puta, uvek je lako pričati kada se sve završi, kada znate kako će dan da se odvija. Bilo koji dan, kiša je padala ceo dan, tako da stvari ne funkcionišu tako idealno'', konstatovala je ona.

Novak je imao raspravu i sa supervizorom koji nije uslušio njegove molbe da se poptravi stanje terena. Šta Morezmo misli o tome?

''Ako sam dobro shvatila, to ne zavisi samo od igrača, nego je to i odluka sudije. Takođe, supervizor je bio na terenu tog dana i doneo je odluku. Takve odluke donose se na terenu od strane ljudi koji mogu da sude da li je to moguće ili ne. To šta se dogodilo tog dana je odluka koja je doneta i to je to'', smatra Morezmo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke