Đoković otkrio zašto je podbacio u Indijan Velsu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 19.03.2019.
19:10
Izvor: Sportske.net

U susret novom Masters turniru Novak Đoković je napravio osvrt na svoja izdanja u Indijan Velsu.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Nije se proslavio najbolji teniser sveta svojim nastupom na prvom Mastersu sezone, čak je posle dužeg vremena dalje dogurao u dubl konkurenciji nego u singlu.

Novaka je u trećem kolu Indijan Velsa eliminisao veteran Filip Kolšrajber, a pred start turnira u Majamiju Đoković se osvrnuo na ono što mu se dešavalo u prethodne dve nedelje.

"Bilo je interesantno zato što sam naučio neke lekcije ponovo i nadam se da sam ih naučio. Još jednom sam dobio podsetnik koliko je važno da kada krene turnir da pokušam da se usredsredim na ono što je najbitnije, a to je turnir", rekao je Đoković u obraćanju putem Instagrama.

Očigledno je da je Nole sebi zamerio što nije sto posto bio fokusiran na tenis.

"Čuvanje energije i racionalno trošenje energije van terena. Održavanje neke standardne rutine koje je funkcionisala za mene u prošlosti. Nažalost to nisam ispoštovao do kraja ovde i to priznajem", dodao je Đoković.

Pred start turnira na Floridi najbolji teniser sveta izvukao je pouke.

"Prvi korak ka nekom napredovanju i korekciji je osvešćavanje, odnosno svesnost da postoji problem i da sam ga identifikivao. Sledeći korak je strateški pristup tome, tj. kako nastaviti mudriji. Ovo jeste jedan od najboljih turnira na svetu, želeo sam da doguram daleko, ali to je sport. To je verovatno snažna poruka koja može biti izvučena iz ove dve nedelje boravka u pustinji. Sledi Majami, nadam se najboljem", zaključio je Đoković.

Novak će u prvom kolu Mastersa u Majamiju biti slobodan, dok ga u drugom čeka bolji iz duela Bernarda Tomića i Tomaša Berdiha.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke