Đoković: ''Savršen kraj savršene sezone!''

Autor: Beta Beta
nedelja 22.11.2015.
21:38
Izvor: Beta

Impresivno, Novak Đoković piše istoriju tenisa!

BETA/AP Photo/Tim Ireland
BETA/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Prvi teniser sveta Novak Đoković osvojio je večeras u Londonu peti put u karijeri, a četvrti uzastopno, završni ATP turnir pošto je pobedio trećeg igrača sveta Švajcarca Rodžera Federera sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4).

Đoković je ove sezone osvojio 11 titula, od čega tri grend slema i šest Mastersa, a prvi je teniser u istoriji koji je četiri puta uzastopno osvojio završni ATP turnir.

"Ovo je savršen kraj savršene sezone. Veoma sam ponosan na sva dostignuća i nije mogao biti bolji finiš ove duge sezone. To mi ne bi uspelo bez podrške najbližih i svog tima.

Samo pokušavam da uživam u svakom trenutku na terenu, da se takmičim na ovakvom nivou. Kada počinjete sa tenisom sanjate da igrate ovakve turnire i da osvajate trofeje",
rekao je Đoković posle meča.

To je bio 44. duel Đokovića i Federera, a srpski teniser izjednačio je skor na 22:22.

On je rekao da se raduje odmoru sa porodicom i da će posle toga razmišljati o narednoj sezoni. Đoković je čestitao Federeru na dobroj igri u Londonu.

"Čestitam mu na odličnoj nedelji. Želim mu sjajnu sledeću sezonu, znam da možemo da igramo još velikih mečeva", rekao je Đoković.

Federer će godinu završiti na trećem mestu na ATP listi, iza Britanca Endija Mareja. On je 10. put igrao u finalu, drugi put uzastopno i pretrpeo drugi poraz, nakon što je prošle godine predao meč zbog povrede leđa. On je rekorder sa šest titula na završnom ATP turniru.

"Nikada nije zabavno stajati na strani koja ne pobeđuje, ali bolje je nego da ne igram, kao što je bio slučaj prošle godine. Srećan sam što sam danas bio u finalu. Ova nedelja je bila odlična, imao sam fantastičnu godinu.

Novak je zaslužio pobedu, čestitam mu na neverovatnoj godini. Sezona je dug i teška, uživao sam u svakom trenutku, ali sve ovo ne bih postigao bez svog tima",
rekao je Federer.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Emre Can
Sunday, 22.11.2015
22:46

Stvarno je suvisno komentarisati bilo sta...sve je vec receno, Novak nema vise cime da nas iznenadi, kakva legenda, nadam se da ce osvojiti 18 GS titula!

avatar
116 GODINA VELICINE
Sunday, 22.11.2015
22:41

Zaista, svaka cast i Rodzeru, covek je 3 puta pobedio Novaka u ovoj sezoni, a mogao je i cetvrti put pa da bude 4:4 u njihovom skoru:-D Bilo kako bilo, neko izjednacenje je moralo da padne, ili to ili 22:22:)

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 24.11.2015
18:25

Mogao je ali nije i nadajmo se da će ga sledeće godine konačno prestići po h2h skoru

avatar
116 GODINA VELICINE
Tuesday, 24.11.2015
21:38

Tako je, i njega i Nadala...