DK - Špancima "igra živaca" za pobedu nad Srbijom!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 14.09.2022.
22:11
Izvor: Sportske.net

Odlučili taj-brejkovi.

EPA-EFE/Kai Forsterling
EPA-EFE/Kai Forsterling

Povezane vesti

Tako blizu, a tako daleko. 

Nakonporaza Lasla Đerea od Alberta Ramosa-Vinjolasa, i Miomir Kecmvanović izgubio je svoj meč protiv Roberta Bautiste-Aguta. 

Tako je Španija sa 2:0 u pobedama savladala Srbiju u prvom kolu grupe "B" Dejvis kupa koja se igra u Malagi.

Dva taj-brejka presudili su u meču između Kecmanovića i Bautiste-Aguta, oba su nažalost pripala Špancu koji je slavio sa 2:0, po setovima 7:6 (5), 7:6 (5).

Kecmanović je sjajno ušao u meč i stigao do brejka u uvodnom gemu. Držao je naš teniser vođstvo do šestog gema, kada je Bautista-Agut vratio brejk zaostatka.

Pobednika prvog seta odlučio je taj-brejk, a tamo je za nijansu bio bolji Bautista-Agut.

Suportno prvom, u drugom setu Kecmanović je izgubio prvi servis gem, ali je, baš kao i Bautista-Agut set ranije, vratio rezultatski egal u brejkom u šestom gemu.

Međutim, već u narednom gemu Srbin je ponovo odservirao slabo i dopustio da mu španski teniser ponovo oduzme servis. Činilo se tada da je meč praktično rešen, ali je Kecmanović uspeo da se vrati, uhvati "poslednji voz" i izjednači na 5:5.

Izgledalo je tada da je Kecmanović u psihološkoj prednosti pred novi taj-brejk, ali tako nije bilo. Ponovo je više "živaca" imao Bautista-Agut i tako doneo pobedu svojoj reprezentaciji.

Pored Srbije i Španije u grupi "B" igraju Južna Koreja i Kanada.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke