DK - Švajcarska, Hrvatska i SAD u Svetskoj grupi

Autor: Beta Beta
nedelja 20.09.2015.
21:33
Izvor: Beta

Teniska reprezentacija Švajcarske obezbedila je danas opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa pošto je u Ženevi pobedila Holandiju sa 4:1.

BETA/AP Photo/Adam Hunger
BETA/AP Photo/Adam Hunger

Povezane vesti

Švajcarsku je do pobede predvodio drugi teniser sveta Rodžer Federer, koji je danas doneo treći poen svom timu pobedom nad 144. igračem na ATP listi Tijemom de Bakerom od 3:0 u setovima (6:3, 6:2, 6:4).

Federer je i u petak doneo poen Švajcarskoj, kao i Sten Vavrinka, a u današnjem poslednjem meču Henri Laksonen pobedio je Tima van Rijtohvena sa 7:6, 6:3.

Federer i Vavrinka nisu još odlučili da li će sledeće sezone igrati u Dejvis kupu zbog zgusnutog kalendara, pošto će se 2016. godine između Vimbldona i Ju Es opena igrati olimpijski turnir u Rio de Žaneiru.

U Svetskoj grupi Dejvis kupa igraće i Italija, koja je danas u Irkucku pobedila Rusiju sa 4:1, Slovačka, koja je u Gdinji pobedila Poljsku sa 3:2, kao i Češka koja je pobedila Indiju u Nju Delhiju sa 3:1.

Selekcija SAD pobedila je u Taškentu Uzbekistan sa 3:1, Hrvatska je u Florijanopolisu pobedila Brazil sa 3:1. Nemačka vodi sa nedostižnih 3:1 protiv Dominikanske Republike u Santo Domingu.

U toku je meč Kolumbija - Japan, gde je 2:2.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke