Dobro jutro zemljo najboljeg tenisera sveta

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 30.01.2023.
08:05
Izvor: Sportske.net

Posle nešto manje od godinu dana, Đoković ponovo broj jedan.

EPA-EFE/JAMES ROSS
EPA-EFE/JAMES ROSS

Povezane vesti

Godinu dana prošlo je od Novakovog izgnanstva iz Australije. Godinu dana prošlo je od trenutka kada je targetiran, mučki rastrgan od inostrane javnosti i medija. Godinu dana prošlo je od njegovog svrgavanja s trona koji mu tako pristaje i koji zaslužuje. Godinu dana kasnije...

Novak Đoković se vratio na prvo mesto ATP liste! Malo šta je naš narod toliko puta obradovalo u poslednjoj deceniji i po kao što su uspesi čoveka koji je našu zemlju zauvek stavio na mapu svetskog tenisa. Imamo mi naše poteškoće, da, ali osetimo se makar malo ispunjeno kada spoznajemo njegove uspehe.

Jučerašnjim osvajanjem svog 10. Australijan opena, Novak Đoković je ponovo najbolji teniser sveta 7070 bodova, što je 340 više u odnosu na drugoplasiranog Karlosa Alkaraza. Na taj način, Đoković broji svoju 374. sedmicu na planetarnom tronu i samo nastavlja da uvećava rekord koji je odavno preuzeo od Rodžera Federera.

Stefanos Cicipas je od danas treći najbolji teniser sveta sa 6195 bodova, četvrti Kasper Rud sa 5765, a na petom mestu nalazi se Andrej Rubljov sa 4200 poena. Potom slede Rafael Nadal, Feliks Ože-Alijasim, Tejlor Fric, Holger Rune i Humbert Hurkač. 

Danil Medvedev je ispao iz Top 10, pa je tako na tek 12. mestu, dok je najveći napredak među 20 najboljih ostvario Tomi Pol koji je trenutno 19. na svetu.

Miomir Kecmanović više nije u 30 i sada zauzima 34. mesto, Krajinović je 56, a Đere 65.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke