Doha - Novak izgubio dobijeno, ništa od finala!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 04.01.2019.
19:14
Izvor: Sportske.net

Novak bio odličan set i po, a onda pad u igri.

EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL
EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL

Povezane vesti

Najbolji svetski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale turnira u Dohi pošto je danas izgubio od Roberta Bautiste Aguta sa 6:3 i 6:7 (6:8) i 6:4.

Ponovo je bilo potrebno upotrebiti nadljudske napore kako biste osvojili viner protiv Novaka Đokovića, znao je to vrlo dobro Bautista Agut, i već na startu je izgubio gem na svoj servis.

Novak je poveo sa 3:0, propustio i set loptu na 5:2, kasnije je na svoj servis bez problema priveo set kraju.

Izgledao je najbolje do sada na ovom turniru, dokazao da podiže formu kada je to najpotrebnije.

Bautista je u drugom setu pokazao zašto je među 30 najboljih na svetu, a ovakvom igrom zasluživao je i više. Ipak, njegova dobra igra potrajala je svega par gemova, držao se sjajno do 3:3, spasio je dve brejk lopte, ali u narednom gemu u kom je servirao nije više mogao, Novak je uzeo gem sa nulom.

Svi smo videli kraj, ne i Španac.

Spasio je srpski teniser brejk loptu u narednom gemu, ali drugu nije uspeo, Bautista je odjednom ponovo podigao nivo igre i uhvatio Novaka na spavanju za 4:4.

Velika neizvesnost do kraja seta, Novak je spasio tri set lopte, ušlo se u taj-brejk, a tamo još veća neizvesnost i set za Bautistu.

Ušao je Španac sa prihološkom prednošću u odlučujući set, odmah poveo sa 2:0 i tu prednost čuvao do trenutka kada je servirao za finale. I tamo je bio siguran, pa je zasluženo uspeo da savlada Novaka.

Čekinato ili Berdih će mu biti rival u finalu Dohe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke