Dok nekom ne smrkne, Nadalu ne svane, Špancu znatno olakšan put do finala Vimbldona!

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.06.2022.
13:13
Izvor: Sportske.net

Neverovatno je šta se sve dešava od početka ove sezone, a što Nadal obilato koristi.

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

''Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane'', kaže naša narodna izreka, a koja bi, ako se primeni na aktuelnu tenisku sezonu, mogla da bude malo drugačije formulisana, otprilike kao u naslovu.

Sve je počelo na Australijan openu, gde najtrofejnijem igraču na tom turniru, u to vreme prvom teniseru sveta i velikom favoritu za obaranje rekorda po broju osvojenih grend slem trofeja Novaku Đokoviću zabranjeno učešće jer nije vakcinisan protiv koronavirusa. On je deportovan iz zemlje dan pred početak turnira, a njegovo odsustvo je iskoristio Rafael Nadal koji je kasnije osvojio Australijan open i umesto Novaka on stigao do 21. grend slem trofeja.

Proleće je obeležio Rolan Garos, gde je Nadal potpuno zasluženo savladao Đokovića u četvrtfinalu, ali je u polufinalu najbolji nemački teniser Aleksander Zverev iskrenuo zglob u meču protiv Nadala i morao je da preda taj meč u kom je bio ravnopravan rival ''Kralju šljake''. Kasnije je u finalu Nadal lako izašao na kraj sa Kasperom Rudom koji je bio previše impresioniran atmosferom u svom prvom grend slem finalu.

Nadal je tako stigao do 22. grend slem trofeja, a sada mu se otvara put i ka 23. Naime, danas je na Vimbldonu vest dana odustajanje prošlogodišnjeg finaliste Matea Beretinija koji je zaražen koronavirusom. Pogađate, Beretini je bio u Nadalovoj polovini žreba, pa će Špancu sada biti dodatno olakšan put ka finalu u kom bi mogao ponovo da se sastane sa Đokovićem koji na Vimbldonu brani trofej.

Beretini je na Vimbldon stigao u sjajnoj formi, osvojio je titule u Štutgartu i Kvinsu i ove sezone je neporažen na travi. Umesto Beretinija, u prvom kolu će protiv Čileanca Garina igrati ''srećni gubitnik'' iz kvalifikacija, Šveđanin Imer.

Podsetimo, dan ranije je zbog koronavirusa odustao i hrvatski teniser Marin Čilić, koji je takođe bio u Nadalovom delu žreba, a njega će zameniti Portugalac Nuno Borhes koji će u prvom kolu igrati sa Amerikancem MekDonaldom.

Takođe, Nadal je imao i sreće na žrebu, jer je izbegao ''minu'' u vidu Karlosa Alkaraza koji je ove sezone u velikom naletu. Opet nije teško pogoditi da na tu ''minu'' može da naleti Nadalov najveći rival, Novak Đoković...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke