Dok Nole propušta turnire, jedan igrač nezadrživo napreduje ka vrhu!

Autor: Darko Mitrović
petak 18.03.2022.
19:04
Izvor: Sportske.net

Mladi Španac grabi ka Top 10, uskoro će i on biti velika Novakova prepreka!

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Osim našeg Miomira Kecmanovića, na Indijan Velsu blista još jedan mladi teniser - španski tinejdžer Karlos Alkaras koji će početkom maja napuniti tek 19 godina.

Ovaj momak je još na US openu prošle godine pokazao ogroman potencijal, a to ovih dana potvrđuje i na Indijan Velsu, gde je sinoć eliminisao branioca titule na ovom turniru Kamerona Norija.

U borbi za finale gledaćemo njegov okršaj sa slavnim zemljakom Rafaelom Nadalom koji je i dalje neporažen od početka ove godine i biće veoma zanimljivo videti da li je Alkaras već sada stasao za pobede nad najvećim imenima svetskog tenisa.

On je samim plasmanom u polufinale Indijan Velsa obezbedio skok za četiri mesta na ATP listi i ako ga Nadal zaustavi, Alkaras će biti na 15. mestu i nema sumnje da će se vrlo brzo naći i u Top 10.

I dok mladi Alkaras munjevito napreduje, naš Novak Đoković zbog poznatih problema sa aktuelnim propisima vezanim za vakcinaciju propušta sve veći broj turnira i postoji realna opasnost da bi upravo Alkaras mogao možda već od sledeće sezone da postane i najveća Novakova prepreka u pokušaju da obori rekord po broju Gren Slem trofeja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke