Dok se čeka Melburn, Novak dobio važan poziv

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 25.10.2021.
16:15
Izvor: Sportske.net

Turnir počinje za mesec dana.

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastupaće na finalnom turniru Dejvis kupa, koji počinje za mesec dana, pošto se njegovo ime našlo na užem spisku igrača na koje računa selektor Viktor Troicki.

U danu kada je stigla vest da bi prvu reket sveta ipak mogao da nastupi na Australijan openu, čak i ako ne bude vakcinisan, stigla je potvrda da će od 25. novembra do 5. decembra braniti boje Srbije.

Na užem spisku selektora Dejvis kup tima Srbije Viktora Troickog nalaze se: Novak Đoković (1. mesto na ATP listi), Dušan Lajović (33), Filip Krajinović (40), Laslo Đere (52), Miomir Kecmanović (73).

Šampion Dejvis kupa za 2021. biće poznat nakon deset dana takmičenja kroz koje će proći 18 ekipa podeljenih u šest grupa.

Srbije je smeštena u Grupu F sa Nemačkom i Austrijom, a međusobni mečevi igraće se u Insbruku. U četvrtfinale plasiraće se prvoplasirane, kao i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih grupa.

pobednik ove grupe u nokaut fazi (četvrtfinalu) igraće protiv pobednika Grupe C u kojoj će nalaze Francuska, Češka i Velika Britanija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke