Dok se Novak u Crnoj Gori oporavlja od Rolan Garosa, Medvedev i Cicipas već pobeđuju na travi

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 09.06.2022.
19:27
Izvor: Sportske.net

Još jedan Novakov potez koji je izazvao dileme da li je napravio grešku.

EPA-EFE/Sander Koning
EPA-EFE/Sander Koning

Povezane vesti

Preneli smo već da Novak Đoković neće učestvovati ni na jednom manjem turniru na travi uoči Vimbldona, pa će pauzirati gotovo mesec dana posle poraza od Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Novaku nije prvi put da mu Vimbldon bude jedini turnir na travi u toku sezone, ali ova sezona je specifična zbog toga što je Đoković imao dugu pauzu iz poznatih razloga i da su mu mečevi potrebni kako bi povratio nekadašnju šampionsku formu.

Ipak, doneo je odluku kakvu je doneo, a ovih dana se nalazi na crnogorskom primorju, gde je između ostalog, izlazio u susret pojedinim turistima da se fotografiše sa njima.

Za to vreme, sezona turnira na travi je već počela, a danas su pobede ostvarili i Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Endi Marej...

Medvedev nastupa u holandskom Hertogenbošu gde je danas savladao francuskog veterana Žila Simona sa 2:0, po setovima 7:5, 6:4 i plasirao se u četvrtfinale gde će mu rival biti Belorus Ilja Ivaška.

Grk Stefanos Cicipas je danas bio uspešan na turniru u Štutgartu, gde je sa 6:3 i 6:4 savladao Švajcarca Strikera, pa će u četvrtfinalu igrati protiv Endija Mareja koji je ranije danas bio bolji od Kazahstanca Bublika rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 7:6 (7:4).


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke