Nole je majstor preokreta, tri zaredom za finale!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 23.04.2022.
16:08
Izvor: Sportske.net

Prvi teniser sveta plasirao se danas u finale Srbija opena.

Starsrport/Serbia Open
Starsrport/Serbia Open

Povezane vesti

Veliko finale Srbija opena za Novaka Đokovića. 

Srpski teniser je konačno uspeo da prođe u finale ovog turnira (prvo nakon 2011. godine), pošto je danas savladao ruskog tenisera, Karena Kačanova, sa 4:6, 6:1 i 6:2.

Novak je ponovo slabo krenuo u susret, kao i protiv Đerea i Kecmanovića, slab početak pratile su greške, slabiji prvi servis, nešto bolji drugi, ali nedovoljno da spasi jednu brejk loptu koja je bila dovoljno Karenu Kačanovu za osvajanje seta. 

Sa druge strane, Rus je bio dovoljno dobar, imao je nekoliko fantastičnih bekhenda, gađao je s vremena na vreme i linije, pa Novak nije imao mnogo šansi. 

U nastavku druga priča. 

Ne samo da je podigao procente servisa, već je i ritern bio neverovatno dobar, kao pre godinu dana kada je brusio formu za Rolan Garos. Fantastičan set je ispraćen i fantastičnim brojkama (12 od 14 osvojenih poena na prvi servis) i čak 54% riterna.

Publika je takođe bila u transu nakon Novakovih urlika, jasno je bilo da hvata zalet za odlučujući set. 

Nešto bolji otpor Karena Kačanova u trećem setu, ali je Novak bio sjajan, pa protivniku nije dao previše da diše. Odmah je bilo 2:0 za Novaka, već na drugu brejk loptu je ponovo osvojio gem, pa je očas posla bilo 5:1.

Hačanov se ipak nije predavao, osvojio je naredni gem na svoj servis, ali više od toga nije mogao danas protiv raspoloženog Đokovića.

Nole sada čeka ime rivala u sutrašnjem finalu, a to će biti bolji iz duela Fabio Fonjini - Andrej Rubljov koji se sastaju u nastavku današnjeg programa na Srbija openu.
 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke