Đoković o TC Novak: "Neću da govorim o tome, uskoro će izaći saopštenje"

Autor: Mladen Heleta
sreda 17.05.2023.
17:04
Izvor: Sportske.net

Pohvalio Runea.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković poražen je danas od Danca Holgera Runea sa 2:1 u setovima i eliminisan je u četvrtfinalu mastersa u Rimu, na kom je branio titulu. 

Odmah nakon meča Srbin se pojavio u press sali i odgovarao na brojna novinarska pitanja.

Za početak je pohvalio Holgera Runea.

"Spori uslovi. Ovo je jedan od najhladnijih i najvlažnijih turnira na kojima sam igrao. Mnogo kiše. On je veoma brz i talentovan, dinamičan igrač. BIo je bolji. Igrao je predobro za mene tokom većeg dela meča. Loše sam počeo treći set i tu se meč prelomio za njega. Zaslužio je da pobedi."

Da li treba postaviti krov na terenima u Rimu?

"Uvek je debata. To je velika investicija. Ne znam da li mogu to da naprave ovde. Mnogo je spomenika pod zaštitom, jako je teško dobiti zaštitu. Imali smo ranije dan-dva kiše, sada je konstantno. Morate to da prihvatite."

O pripremama za Rolan Garos?

"Treniraću i biću spreman za najvažniji turnir na šljaci za mene. Nadam se da ću biti 100 odsto spreman. Uvek sam voleo da igram na grend slemovima, na bilo kojoj podlozi, protiv bilo koga u tri seta."

Favoriti za osvajanje Rolan Garosa?

"Sve zavisi od toga da li će Nadal igrati. Pored njega bih izdvojio Karlosa Alkaraza, pa i Runea. Dobro je što je došla nova generacija, ali ja sam još tu i spreman sam da se takmičim sa njima".

O terenima TC "Novak" koji su juče iznenađujuće vraćeni Gradu Beogradu?

"Zvanično saopštenje će izaći uskoro, neću ništa da govorim o tome", završio je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke