"Đoković će se nadati da ne izvuče Rafu na Rolan Garosu"

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 24.05.2021.
18:47
Izvor: Sportske.net

Bivša šampionka Vimbldona uoči Rolan Garosa daje sud.

Beta/AP Photo/Gregorio Borgia
Beta/AP Photo/Gregorio Borgia

Povezane vesti

Nekadašnja francuska teniserka Marion Bartoli smatra da je Novak Đoković u rangu Rafaela Nadala kada je reč o šljaci, gde je Španac neprikosnoven.

Prvi i treći teniser sveta igrali su pre nekoliko sedmica finale u Rimu, koje je posle tri seta pripalo Rafi Nadalu, koji je još jednom pokazao zbog čega je "kralj šljake". Ruku na srce, imao je nešto umornijeg Novaka koji je dan ranije igrao dva izuzetno naporna meča sa Cicipasom i Sonega.

Bartoli, koja se 2013. godine povukla iz profesionalnog tenisa svega nekoliko nedelja posle osvajanja Vimbldona, smatra da je Đoković favorit na Rolan Garosu, ali da ne želi da vidi Rafu u svom delu žreba.

"Sve zavisi od žreba, ali moje mišljenje je da Novak nikako ne želi da izvuče Rafu pre finala", rekla je Marion Bartoli.

Ona smatra da je Đoković izvukao pouke iz poslednjeg meča dvojice rivala, te veruje da je srpski teniser blizu Rafe Nadala na šljaci.

"Mislim da je finale Rima bilo izuzetno interesantno, uprkos tome što je Đoković dan ranije igrao dva meča. I takav je bio u stanju da se takmiči sa Nadalom, čak i bolje nego što je to bilo u prošlosezonskom finalu Rolan Garosa. Mislim da je to bio signal za njega da vidi na kakvom je nivou i ako dođe do petog seta protiv Rafaela na šljaci, on je tu negde", kazala je Bartolijeva.

Kvalifikacije za Rolan Garos počele su danas, 24. maja i trajaće do 13. juna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke