"Đoković će uvek biti treći po popularnosti"

Autor: Aleksandar Golubović
subota 17.07.2021.
15:00
Izvor: Sportske.net

Surova realnost.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković bez obzira na uspehe i rekorde nikada neće moći da nadmaši po popularnosti Rodžera Federera i Rafaela Nadala, uveren je nekadašnji dubl-igrač Maheš Bupati.

U osvertu na Novakovo osvajanje čak tri Grend slema ove sezone, legendarni Indijac, vlasnik čak 52 trofeja, saopštio je svoje viđenje teniskog poretka.

"Većinu rekorda je "zaključao", ali će uvek biti treći po popularnosti. To nije zato što nije dobar momak, već zato što je od početka karijere bio ulični borac i izvlačio je neke bitne mečeve sa Rodžerom i Rafom. Tako je razvio odnos ljubavi i mržnje sa teniskom publikom", rekao je Bupati.

Dodao je ipak da je Novak u poređenju sa dvojicom asova daleko mentalno jači.

"Novak je bez dileme mentalno najjači, posebno kada je reč o velikim mečevima i trenucima. Gledao sam kako je pobeđivao dva puta Federera na Grend slemovima, čak i kada je spasavao meč", istakao je bivši teniser.

Podsetimo, Đoković je pre dva dana potvrdio da će učestvovati na Olimpijskim igrama, koje počinju u petak te će tako imati priliku da dođe do "Zlatnog slema" i uz eventualno osvajanje US opena kompletira odličnu godinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanjici
Saturday, 17.07.2021
17:34

Djokovic nikada i nije jurio i trcao za popularnoscu. Uvek skroman i za svaki primer na terenu i van njega. A sto se teniserskih kvaliteta tice tu je neprikosnoveno GOAT.

avatar
DRUG OSTOJA
Saturday, 17.07.2021
16:11

To isto i ja tvrdim. Pogotovo jer ovaj dolazi iz Španije, države od 60 miliona ljudi, a ovaj iz švajcarske, koja je po mnogo čemu povezana sa švabama, dok Novak dolazi iz "genocidne" Srbije! Al neka ih gazi, Bog mu dao zdravlje!