Đoković: "Dolazim iz Srbije i ništa mi nije pomoglo, sad imam moć"

Autor: Filip Rodic
nedelja 24.09.2023.
15:20
Izvor: Sportske.net

Novak svestan lošeg sistema u tenisu.

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Novak Đoković kao predsednik asocijacije za zaštitu prava tenisera PTPA je govorio o programu "Bejslajn" za pomoć nižerangiranim teniserima, koji imaju velike troškove iz svog džepa kako bi uspevali da se takmiče na ATP turu.

"Bio sam u njihovoj koži, razumem borbu. Razumem poteškoće sa plaćanjem troškova putovanja ako nemate podršku jake federacije, koju nema 90 odsto ili više igrača ilia ko nemate budžet za plaćanje trenera i fizioterapeuta. Dolazim iz Srbije, nisam imao ništa od toga. Sada imam uticaj, moć i želim da se borim za bolje uslove", rekao je Đoković.

"Toliko pričamo o tome koliko novca osvajači US opena osvajaju, ali ne pričamo o tome koliko igrača živi od ovog sporta, u muškoj i ženskoj konkurenciji, u singlu, dublu, sve zajedno... To je manje od maksimalno 400 igrača u ovom sportu, koji je super-globalan i jedan je od najgledanijih na svetu. To je loše. To je neuspeh našeg sporta", naveo je najtrofejniji teniser svih vremena.

Program "Bejslajn" se temelji na tri stuba - prvi je sigurno finansiranje tenisera na osnovu ranga, drugo je finansijska zaštita od povreda i zdravstvenih problema, a treće novčani podsticaj mladim teniserima koji krče svoj put kroz ATP listu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke