"Đoković eskpres" brži od policijskog časa, Vavrinka više nije ista klasa!

Autor: Lazar Nikolić
petak 07.07.2023.
23:47
Izvor: Sportske.net

Srbin protutnjao do osmine finala Vimbldona.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Pribojavali smo se da će policijski čas sprečiti akutelnog šampiona  Novaka Đokovića da danas preko dvostrukog grend slem šampiona Švajcarca Stena Vavrinke izbori plasman u osminu finala Vimbldona, ali je Srbin ekspresno završio posao na centralnom tereni i izborio mesto među 16 najboljih.

Đoković je slavio sa maskimalnih 3:0, po setovima 6:3, 6:1 7:6 (5), za dva sata i devet minuta igre.

Od samog starta Đoković je nametnuo svoj prepoznatljiv stil igre i jakim udarcima sa osnovne linije pravio probleme Vavrinki. Imao je Srbin 0:40 u prvom servis gemu rivala, ali je Švajcarac vezao pet poena i nije dozvolio rani brejk.

Morao je drugi nosilac da sačeka šesti gem kako bi stigao do prvog brejka na meču. Tada je Vavrinka popustio pred naletom Srbina i dozvolio mu da povede sa 4:2

Do kraja prvog seta Đoković je rutinski sačuvao svoj servis i slavio sa 6:3.

Furiozno je sedmostruki šampion započeo drugi set. Dva puta uzastopno je Đoković oduzeo servis rivalu i poveo sa ubedljivih 4:0. Uspeo je 88. na svetu Vavrinka da do kraja seta osvoji samo jedan gem.

Mnogo je bolje servirao Vavrinka u trećem setu. Đoković je bio daleko od brejka, ali nije dozvoljavao ni protivniku da ga ugrozi kada je on imao prednost početnog udarca.

Ušlo se u neizvesnu završnicu seta. Đoković je dobrim servisima i volejima osovjio deveti gem i poveo sa 5:4, tako natera Vavrinku da servira za opstanak u meču, što je rutinski učinio, a isto je ponovio i dva gema kasnije, na taj način Švajcarac je izborio taj-brejk.

Prvi je u odlčujućem gemu popustio Vavrinka, te je Đoković načinio mini-brejk i poveo sa 2:1. Osovjio je Srbin naredni poen, ali je nakon lošeg drop šota Vavrinka vratio mini-brejk i ubrzo poveo sa 4:3, stavivši pod pritisak aktuelnog branioca trofeja. Razigrani Švajcarac osvojio je i sledeći poen na servis rivala za vođstvo od 5:3. Smanjio je naš teniser na 5:4, a Vavrinka imao priliku da sa dva dobra servisa stigne do seta. Popustio je Švajcarac pod pritiskom, načinio dve neiznuđene greške i poklonio Đokoviću meč loptu, koju je Srbin iskoristio za plasman u osminu finala.

Protivnik Novaku Đokoviću u narednoj rundi biće Poljak Hubert Hurkač.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke