Đoković i Indijan Vels - evo šta se čeka!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 09.03.2022.
08:14
Izvor: Sportske.net

Srbin saznao rivale.

Beta/AP Photo/Kamran Jebreili
Beta/AP Photo/Kamran Jebreili

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nalazi se na spisku učesnika predstojećeg turnira u Indijan Velsu, ali da se čeka otklanjanje formalnosti za ulazak u SAD uprkos tome što je već saznao potencijalne rivale u drugom kolu.

Ipak, zbog opštepoznate situacije u vezi sa time što se nije vakcinisao protiv virusa korona, organizatori su u neprestanoj komunikaciji sa njegovim timom kako bi se situacija rešila.

Ukoliko bude učetvovao na turniru Novaka ne očekuje baš tako lak posao na putu ka tituli. On će biti slobodan u prvom kolu, da bi ga potom sačekao okršaj sa pobednikom duela između Davida Gofana iz Belgije i Džordana Tompsona iz Australije.

U trećoj rundi bi ga najverovatnije dočekao Aleksander Bublik, a možda i Endi Marej koji bi u drugom kolu verovatno igrao sa Kazahstancem, da bi u osmini finala usledio duel ili sa Dijegom Švarcmanom iz Argentine ili sa Džonom Iznerom iz SAD.

U eventualnom četvrtfinalu, Đoković bi se sastao sa Andrejom Rubljovim iz Rusije, a u polufinalu ili sa Mateom Beretinijem iz Italije ili Aleksanderom Zverevim. U finalu ga čekaju ili Rafael Nadal ili Danil Medvedev.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Miomir Kecmanović će igrati sa kvalifikantom u prvom kolu, a ako to prebrodi čeka ga duel sa Marinom Čilićem u drugom kolu. Laslo Đere na startu igra protiv Korejca, Kvona, a ako ga savlada ide na Janika Sinera u drugoj rundi. Čeka nas i srpski derbi između Filipa Krajinovića i Dušana Lajovića, a pobednik će zaigrati sa Gaelom Monfisom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke